Nokia HERE Otomotiv Devlerine Satıldı! - Haberler - indir.com

Nokia HERE Otomotiv Devlerine Satıldı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-08-03 11:30:00
Editör : Orhan Özvatan
Kategori : Teknoloji

Audi, BMW ve Mercedes'i çatısı altında bulunduran büyük otomotiv şirketlerinden Daimler, Nokia Here'ı satın aldı. Son dönemde Facebook ve Uber'in HERE'ı satın alacağı iddiaları böylece sonlanmış oldu.

Alman otomotiv devlerinin oluşturduğu üçlü ortaklık 2.8 milyar Euro (3.1 milyar Dolar) ödeyerek HERE Maps'in yeni sahipleri oldu. Otomobil üreticileri bu atılımla birlikte navigasyon sistemlerinde devrim niteliğinde yenilikler yapabilecekler.

Audi, BMW ve Daimler ortak yayınladıkları bildiride şunları söyledi: "Bu dijital servis otomobil endüstrisi için yeni asistan servislerinin temeli ve tamamen otonom sürülebilen otomobiller demektir."

Daimler Başkanı Dieter Zetsche bu konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu: "Yüksek hassasiyetli dijital haritalar geleceğin mobilitesi için çok önemli. Bu satın alma ile beraber bu alandaki geleceğimizi garantiye almak istedik."

Bu açıklamalara göre akıllı otomobil piyasası iyiden iyiye kızışacağa benziyor. Google ve Apple'ın son dönemde akıllı otomobil için çalışmalar yürüttüğünü biliyoruz. Alman otomobil üreticilerinin Nokia HERE'ı satın almasıyla teknoloji devlerine büyük bir yanıt vermeye hazırlandığını söyleyebiliriz.

Nokia, HERE Maps'in mobil uygulama alanındaki geleceği ile ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Uygulamanın bu satıştan sonra mobil platformlardan kaldırılma durumu söz konusu olabilir.

Satın alma işlemi resmi olarak duyuruldu ancak devretme işlemi 2016 yılının ilk çeyreğinde gerçekleşecek.





PAYLAŞ