Microsoft Evrensel Uygulamaları Tanıtıldı! - Haberler - indir.com

Microsoft Evrensel Uygulamaları Tanıtıldı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Barselona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde Microsoft, Evrensel Uygulamalarını firmalara tanıttı. Söz konusu uygulamalar ile telefonlardan Xbox konsoluna kadar tek bir uygulama ile tüm Windows platformlarına uygulama geliştirilebilecek.

Evrensel uygulama geliştiricisi Kevin Gallo etkinlikte bir açıklama yaptı. ''Bizler Evrensel uygulaması olan platform oluşturmaya çalışıyoruz, Windows geliştiricileri tüm bu özelliklerden yararlanabilecek. Windows 10 platformu yeni evrensel uygulamaları olan platformu içinde barındıracaktır.'' diyen Gallo; ''Evrensel uygulamalar tüm Windows platformuna kolaylıkla sunulabilecektir. Evrensel uygulama kategorisinde gelecek olan tüm uygulamalar tüm Windows 10 platformunda aynı kalitede sunulacaktır. Yani kısacası sizlere telefon, masaüstü (pc), hologram ve X-box platformlarına tek bir uygulama ulaşabilmeyi sunuyoruz'' ifadelerini kullandı.

Ayrıca Microsoft etkinlikte, geliştiricilere tek bir uygulama ile ulaşabilecekleri tüm Windows platformlarının yer aldığı görseli sundu.

Bunun yanında Windows 10 ile gelecek Evrensel uygulamalar sayesinde Cortana, herhangi bir uygulama hakkında yapılan araştırmaların sonuçlarını da sunabilecek.

Microsoft'un söz konusu uygulamalar ile ilgili planını Mayıs ayında başlarında San Francisco'da yapacağı etkinlikte daha detaylı bir şekilde paylaşması bekleniyor.





PAYLAŞ