LoL Türkiye Büyük Finali İzlenimlerimiz - Haberler - indir.com

LoL Türkiye Büyük Finali İzlenimlerimiz

Tahmini Okuma Süresi : 6 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-08-11 09:10:24
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Türkiye'nin en büyük espor organizasyonu olan League of Legends Türkiye Büyük Finali 8 Ağustos 2015 tarihinde Ülker Sports Arena'da 10.000 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Biz de indir.com ekibi olarak oradaydık ve sizler için izlenimlerimizi derledik.

Türkiye büyük finalinde, saat 13:00 civarında insanlar neredeyse koltukları doldurdular. Genci, yaşlısı, ailesiyle ve arkadaşlarıyla gelen tüm oyuncular yerlerini almaya başlamıştı. Büyük final için son 1 saate girilmişken oradaki herkes heyecanla maçın başlamasını ve 2 takımında ne yapacağını bekleyip aralarında kimin kazanacağı konusunda tartışıyorlardı.

TBF 2015

Herkesin tutmuş olduğu bir takım vardı elbette. Dark Passage ve BJK e-spor kulübleri arasında bir seçim yapmışlardı. Artık büyük finalin başlamasına sadece dakikalar kalmıştı. Taraftarlar arasında yayıncılar ve cosplayerlarda bulunuyordu. Cosplayerlar ve yayıncılar ile neredeyse tüm taraftarlar fotoğraç çektirmek için sıraya girmişlerdi.

Sevilen karakterler; Mafya Jinx, Potanın Kralı Darius, Le-Blanc, Caitlyn, Kennen, Tristana, Soraka, Ashe, Spiker Draven, Gangplank, Annie ve Jarvan IV oradaydı. Tam bir festival havasında olan Türkiye Büyük Finali insanları beklerken daha da heyecanlandırıyordu.

Yapılmış olan 1 saatlik geri sayım sayacı biterken herkes bir anda şoka uğramıştı. Sebebi son 10 dakika kala sayımın tekrar 20 dakikaya çıkarılmasıydı. Bir dakikadan uzun süren ıslıklanma yerini sakinleşmeye bırakmıştı. Oraya kadar gelen insanlar 10 dakika daha beklemeyi göze aldılar ve konuşmalarına devam ettiler.

Bu sırada ayrı bir heyecana tanık oldu taraftarlar. Locada gözüken Burcu ESMERSOY için tezahüratlar yapılmaya başlandı. ''I love you Burcu'' gibi tezahüratlarlar dakikalarca dinmedi. Bu sırada Burcu Esmersoy da taraftarlara ıslık çalarak eşlik etti ve güzel bir ambians ortaya çıktı. Bu bizi ve oradaki tüm taraflarları coşkuya sokmaya yetti.

Son 20 saniye kala tüm ışıklar kapandı ve geri sayıma tüm taraftarlar eşlik etti ve müthiş sürpriz. ''DJ Sona'' sahnede!. Tüm gerginlik bir anda yok oldu ve herşey unutuldu resmen. O coşkuya bizde kapıldık ve kendimizi tutamadan dans etmeye başladık. Müthiş Dj Sona performansından sonra beklenen an geldi çattı.

Yaz sezonunun en iyi oyuncuları sahneye çağırıldı.

Burcu Esmersoyun sunumunda maç başlamadan önce yaz sezonunun en iyi 5 oyuncusuna ödülleri verilecekti. Bu ödülleri vermek üzere sahneye çağırılan kişi Riot Games E-spor yöneticisi Bora Koçyiğit ti elbette. Madalyalarıyla birlikte sahneye gelen Bora Koçyiğit, Burcu Esmersoyun sunumuyla ödülleri takdim ediyordu.

İlk olarak sahneye çıkan kişi Üst Koridordan BJK E-Spor oyuncusu Berke ''Thaldrin'' Demir oldu. İkinci olarak sahneye Dark Passage ın en güvenilir oyuncularından Ormancı Atakan ''Crystal'' Aydın çıktı.

Üçüncü kişi ise Dark Passage'ın vazgeçilmez ismi Orta koridorda efsaneler yaratan Koray ''Naru'' Bıçak oldu. Dördüncü sahneye çağırılan isim Avrupanın en yetenekli oyuncularından Nişancı Tomas ''Nardeus'' Marsalek'ti. Son olarak Türkiye'nin en iyi destekçilerinden olan Mustafa Kemal ''Dumbledoge'' Gökseloğlu sahneye çağırıldı ve tüm oyuncuların ödülleri verildi.

Ama başka bir daha ödül vardı ki bu ödül en çok gelişim gösteren oyuncuya Coca Cola Zero tarafından verilecekti. Coca Cola Sponsorlukları ve Marka İşbirlikleri Müdürü Nazlı Berberoğlu ödülü takdim etmesi için sahneye çağırıldı ve ödülü kazanan isim belli oldu. Ödüle en iyi destekçiler arasında yer alan Mustafa Kemal ''Dumbledoge'' Gökseloğlu layık görüldü.

Ve Maç Zamanı

Oyunular yerlerini aldı ve kırmızı köşede DP ve mavi köşede BJK yerlerini aldı. Maça başlamak için tüm hazırlıklar tamamlandı ve oyun başladı. Herolar seçildikten sonra oyunun başlamasıyla beraber küçük bir aksaklık oldu. Daha oyunun ilk dakikasında yaşanan bağlantı probleminden dolayı oyun durdurulmuştu. Sorun halledildikten kısa bir süre sonra oyun tekrardan başladı ama fazla süre geçmeden aynı problemin tekrar yaşanmasıyla oyun yeniden durduruldu. Sorunun çözülmesi uzun sürdüğü için Hero seçimine geri dönüldü ve ilk oyun tekrar başladı. Maça çok iyi başlayan Beşiktaş oyunda üstünlüğü kurmasına rağmen ufak hatalar yapmasıyla birlikte oyunu kaybeder gibi oldu. Bir süre sonra tam oyun eşitlendi derken DP nin baskınıyla Team Fight kaybeden Beşiktaş oyunu kaybetmek zorunda kaldı.

1-0.

İkinci maç başlangıcından itibaren DP, Beşiktaşın hiçbir hatasını affetmedi ve tüm hatalardan başarı elde eden DP maçı çok kolay kazanarak durumu 2-0 a taşıdı.

2-0.

Üçüncü maçın başlangıcında Herolar seçilirken Beşiktaş'ın destek oyuncusu Mustafa Kemal ''Dumbledoge'' Gökseloğlu farklı hero seçimiyle DP'yi şaşırtarak Beşiktaş'ın oyunu kazanmasına yardımcı oldu ve taraftarların büyük alkışını topladı.

2-1.

Dördüncü maçın başlangıcında oyuna iyi başlayan Beşiktaş taraftarlara oyunu 2-2 yapacağını düşündürttü. Ama DP'nin Team Fight'larda üstün performans göstermesi sonucunda, Beşiktaş maçı kaybederek Türkiye Büyük Finalini'de kaybetmiş oldu. Bu maçta ve diğer maçlarda DP'nin kazanmasında büyük pay sahibi olan Koray ''Naru'' Bıçak taraftarlar tarafından eminiz ki günün oyuncusu oldu.

3-1. Ve Kazanan DARK PASSAGE.

Türkiye Büyük Finalini 3-1 kazanan takımın Dark Passage olması durumuyla birlikte Wild Card ve Dünya Şampiyonası'nda Türkiyeyi temsil etme hakkı doğmuş oldu.

Eminiz ki Türkiye ve kendileri için çok başarılı mücadeleler vereceklerdir. Onlara şimdiden başarılar diliyor ve şampiyonluklarını tebrik ediyoruz.





PAYLAŞ