Li-Fi, Wi-Fi'den 100 Kat Daha Hızlı - Haberler - indir.com

Li-Fi, Wi-Fi'den 100 Kat Daha Hızlı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-11-25 12:30:18
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Teknoloji

İnternet bağlantılarında veriyi ışıkla ileten Li-Fi'nin geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanmıştı. Şimdi ise ilk test denemeleri yapıldı. Ortaya çıkan sonuçlar Li-Fi'nin, Wi-Fi'den 100 kat daha hızlı internet sağladığını gösteriyor.

Günümüzde etkin bir şekilde kullanılan Wi-Fi, gözle görülmeyen dalgaları kullanarak görünmez şekilde bağlantı kurmada oldukça önemli bir yere sahip. Ancak 2011 yılında Edinburgh Üniversitesi bilim adamlarının yaptığı çalışmalar hızlı ve kesintisiz internet bağlantısı kurmak için yeni bir bağlantı türünün geliştirildiğini ortaya koydu.

İlk olarak 2011 yılında bulunan daha sonra da 2012 yılında Tüketici Elektroniği Fuarı'nda görücüye çıkan Li-Fi için yapılan çalışmalarda nihayet sona gelindi ve ilk gerçek testlere tabi tutuldu.

Li-Fi

Bilim insanları internet bağlantılarını ışık hızı ile gerçekleştiren bu teknoloji için yaptıkları ilk testte saniyede 1GB veri iletmeyi başardılar. Ortaya çıkan bu sonuçlar Li-Fi'nin şuan kullandığımız Wi-Fi'den 100 kat daha hızlı olduğunu gösteriyor.

Halen geliştirme çalışmalarının devam edildiği Li-Fi teknolojisi için bilim insanları, ilerleyen günlerde yapılacak testlerde Li-Fi'yi bir pilot uygulama kapsamında kullanacaklarını belirttiler.

Hızının yanı sıra güvenlik yönünden de Wi-Fi'nin önüne geçen bu teknolojinin eksik olduğu tek bir nokta var oda cihaz ile ışık arasında herhangi bir cismin girmesi durumunda bağlantının kopması. Ancak yapılan açıklamaya göre konuyla ilgili çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.





PAYLAŞ