İnternet Tarayıcısı Spartan'ın Detayları Paylaşıldı! - Haberler - indir.com

İnternet Tarayıcısı Spartan'ın Detayları Paylaşıldı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Yazılım

Windows 10 ile birlikte Internet Explorer'a ek olarak geleceği söylenen Microsoft'un yeni internet tarayıcısı Spartan ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. The Verge editörü Tom Warren; Spartan'ın bazı detaylarını paylaştı.

Tom Warren'in yeni internet tarayıcısı Spartan ile ilgili paylaştığı detaylar şöyle;

Not alma özelliği: Spartan, Chome ve Firefox ile benzer tabanlı olarak geliştiriliyor ve edinilen bilgilere göre oldukça yenilikçi özelliklerle birlikte geliyor. Bu özelliklerin en başında ise OneDrive temelli not alma özelliği bulunuyor. İnternette sörf yaparken; herhangi bir web sitesi ile ilgili notlar Stylus kalem aracılığıyla alınabileceği gibi bu notlar tablet, telefon veya masaüstünden görülebilecek.

Sesli asistan Cortana desteği: Spartan, sesli asistan Cortana'yı destekleyecek. Kullanıcılar istedikleri metinler, mekanları ve diğer bilgileri Cortana-Spartan senkronizasyonu sayesinde kolaylıkla bulabilecekler.

Sekme gruplama: Birden fazla sekmeyi aynı anda kullananlar için Spartan'da sekmeleri gruplama özelliği yer alıyor. Kullanıcılar dağınık görünen aktif sekmeleri bu özellik sayesinde gruplayabilecekler ve çalışma alanını daha düzenli hale getirebilecekler.

Tema ayarlama: Spartan; düzenlenebilir temaları destekleyecek. Yani kullanıcılar, internet tarayıcısının standart kullanıcı arayüzü dışında başka temaları kullanabilecekleri gibi standart arayüzden sıkılmayacaklar.

Spartan indirilebilir uygulama olabilir: Bugüne kadar pek çok söylentiye konu olan bu özellik Tom Warren tarafından öne çıkarılmış durumda. Editöre göre; Windows 10'da Internet Explorer ön yüklü olacak ancak 'Spartan' Windows Mazağası'ndan indirilebilir bir uygulama olarak sunulabilir.

PC, Telefon ve Tabletler için ortak uygulama olarak yayınlanacağı düşünülen Spartan'ın tüm Windows cihazlara gelmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ancak telefonlara Windows 10 ile birlikte PC'den önce gelmesi bekleniyor.

Microsoft'un Windows 10 etkinliğinde tanıtacağı ve Windows 10 işletim sistemiyle birlikte kullanıcılara sunulacak olan yeni internet tarayıcısı Spartan ile ilgili yeni bilgiler geldikçe, sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Kaynak: The Verge-Tom Warren





PAYLAŞ