İlk iPhone Lansmanı 8 Yıl Önce Yapıldı! (Video) - Haberler - indir.com

İlk iPhone Lansmanı 8 Yıl Önce Yapıldı! (Video)

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bugün teknoloji dünyasının en önemli günlerinden birisi. Zira bundan tam 8 yıl önce yani 9 Ocak 2007 tarihinde Apple'ın merhum CEO'su Steve Jobs, ilk iPhone'un lansmanını yapmış ve bir anlamda akıllı telefon sektörünün gidişatına yön vermişti.

9 Ocak 2007 tarihinden akıllı telefon dünyasında giriş yapan Apple, iPhone adını verdiği telefon modeliyle teknoloji dünyasında ses getirecek bir yeniliğe imza atmıştı. Bazı insanların sevdiği bazılarının sevmediği, bazılarımızın kullandığı ya da kullanmadığı iPhone, dokunmatik ekran deneyimi, yazılımın önemi ve içerik mağazası gibi daha pek çok alanın gelişmesine öncü olan bir ürün olarak insan hayatına girdi.

iPhone Serisi

Görsel Kaynak: Mashable

Günümüzde dünyanın en büyük telefon üreticisi teknoloji devleri bile iPhone ile rekabet etmeye devam ediyor. Bazıları ise tasarım veya yazılımsal olarak bu ürünü taklit etmeye çalışıyor.

Pek çok mühendislik sorunu, iPhone 4'ün sızdırılması ve çocuk işçilerin çalıştırması gibi iddialarla bugüne kadar ağır eleştiri oklarını üzerine çeken iPhone, herşeye rağmen hızlı büyümesine ve her geçen gün tüketici sayısına yeni insanları eklemeye devam ediyor.

Apple sırasıyla 2007'de iPhone, 2008'de iPhone 3G, 2010'da iPhone 4, 2012'de iPhone 5, 2013'de iPhone 5C'yi piyasaya çıkarmıştı. 2014 yılında ise iPhone serisinin en yeni üyesi iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleri piyasaya çıktı. Yaşanan tüm bu gelişmeler neticesinde Apple'ın akıllı telefon sektöründe iddialı olacak ürünleri sunmaya devam edeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Steve Jobs iPhone

Bugün iPhone 8. yaşına girdi. Steve Jobs şu an hayatta değil ama yaratıcısı olduğu iPhone'un şu an geldiği noktayı görse 'kesinlikle duygulanırdı' demekten kendimizi alamıyoruz ve sizleri ilk iPhone'un lansman videosu ile başbaşa bırakıyoruz.




İlk iPhone Lansmanı Videosu


PAYLAŞ