Google'ın Sürücüsüz Otomobili Basına Tanıtıldı! - Haberler - indir.com

Google'ın Sürücüsüz Otomobili Basına Tanıtıldı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-10-07 17:00:53
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Teknoloji ve arama motoru devi Google, yaklaşık 6 yıldır üzerinde çalıştığı sürücüsüz otomobil projesini basına tanıttı. Yapılan basın toplantısında Google laboratuvara davet ettiği basın mensuplarının sorularına da tek tek yanıt verdi.

Basın toplantısının ardından gazetecileri sürücüsüz otomobil prototipi ile sürüşe çıkardı. Sürücüsüz otomobil dışarıdan Koala'ya benziyor olsa da iç tasarımı oldukça sade. Geleceğin otomobili iddiasıyla tanıtılan araç söylenenlere göre son üretimde değişecek ve daha  da gelişmiş bir hal alacak.

Google Self Driving Cars

Sürücüsüz otomobilin konsol ve direksiyonun olduğu bölümde küçük bir ekran yer alıyor. Sürücü bu ekranda beliren 'Hadi gidelim' yazısı ile karşılaşıyor. Yuvarlak siyah bir butona bastıktan sonra aktif olan araç, 3'ten geri sayımla hareket etmeye başlıyor. Ayrıca sürüş sırasında dışarıdan sensörle algılanan görüntüler de ekrana yansıyor.

Sürücüsüz otomobil şimdilik maksimum 40 km hızla gidiyor. Tüm yönlerde 183 metreye kadar alanı 360 derece görüş açısına sahip kameralarla tarayabiliyor. Otomobilin en dikkat çeken özelliği ise trafikte ilerlerken ambulans, kamyon, otomobil, bisikletli ve yayalar arasında ayrım yapabilmesi.

Yaklaşık 2 milyon kilometrelik test sürüşünü tamamlayan Google'ın sürücüsüz otomobilleri, şu ana kadar trafikteki dikkatsiz sürücülerin sebep olduğu küçük çaplı 9 kaza yaptı. Google yetkilileri, kaza sayısının 1'e düştüğü gün tüm sorumlulukları üstleneceklerini ve sürücüsüz otomobilleri satışa çıkaracaklarını duyurdu.





PAYLAŞ