Google'dan Sanat İkizi Bulabilen Yeni Uygulama - Haberler - indir.com

Google'dan Sanat İkizi Bulabilen Yeni Uygulama

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-16 20:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yapay zeka kullanımını her alana entegre etmeye devam eden Google'dan yeni bir adım daha geldi. İnsanların tek bir fotoğrafı ile en çok benzedikleri yağlı boya çizimlerini bulmaya sağlayan yapay zeka test sürümü sunulmaya başlanıyor. Dünya üzerinde sergilenmiş olan yüz binlerce sanat eseri veya çizim bulunuyor. Birçok kısmı küresel bir sanat tarihi olarak için kayıt altında tutuluyorlar. Google ise bu veri tabanından faydalanarak yeni yapay zeka sistemini geliştiriyor. Her amiral gemisi cihazda yer alan yüz tanıma yazılımının da yardımı ile kullanıcılar en çok benzedikleri sanat eserlerini bulabilecekler.

Google Art & Culture adlı uygulamasına gelen güncelleme ile oldukça işlevsel bir özellik kazandırılıyor. Google'ın Art Project kapsamında veri tabanında yer alan 70.000'den fazla eser yer alıyor. Bu noktada yüz ve eşleşme verileri en yakın olan fotoğraflar taranarak sanat eserleri ile karşılaştırılıyor. Google'ın ülkemizde de sunmuş olduğu bu hizmetin bazı bölgelerde eşleştirme özelliği çalışmıyor.

Ancak uygulama ile sanat merkezlerini gezebilir ve eserler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Sizlerde Google Play Store ve App Store üzerinde yer alan Google Arts & Culture adlı uygulamayı indirerek bu özelliği deneyimleyebilirsiniz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ