Google, Yolculuk Paylaşım Uygulaması RideWith'ı Test Ediyor! - Haberler - indir.com

Google, Yolculuk Paylaşım Uygulaması RideWith'ı Test Ediyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-07-07 15:00:59
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Uygulama

Son zamanlarda özellikle ulaşım alanında büyük projelere imza atan Google, eğlenceli hizmetlerini gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor. Bu kez yolculuk paylaşım hizmetine yoğunlaşarak RideWith adında yeni uygulamasını gün yüzüne çıkardı.

Waze resmi blogu üzerinden paylaşılan bilgiler doğrultusunda bu hafta içi yayınlanacak olan RideWith uygulamasının test hazırlıkları İsrail'in Tel AvivRa'anana ve Herzliya kentlerinde yapılıyor. Uygulama içerisindeki araç paylaşım hizmeti ise Google'ın iki yıl önce satın aldığı Waze üzerinden gerçekleşiyor.

Ridewith

RideWith uygulaması temel olarak sürücülerin en sık kullandığı rotaları tespit ederek onları Waze navigasyon sistemi üzerinden araç temini hizmeti için aynı rotayı kullanan başka kişiler ile eşleştirerek birlikte yolculuk yapmaları sağlanıyor.

Ancak uygulamada günlük iki sürüş yapılması ve sadece evden işe giden kullanıcıların eşleştirilme sınırlaması olduğu belirtildi. Bununla birlikte her bir yolcunun gittiği mesafeye göre sürücüye ücret ödeyeceği ve bu ücretin yüzde 15'inin Google'a aktarılacağı gelen bilgiler arasında.

Şirketlerin yolculuk paylaşımı organize etmelerini sağlayarak çalışanların araç paylaşım hizmetini ücretsiz kullanmalarına imkan tanıyacak. Bu sayede hem büyük gelir sağlanmış olacak hem de trafik yoğunluğu hafifletilmiş olacak.

Şimdilik İsrail bölgesi ile sınırlı olan RideWith uygulamasının yakın zamanda farklı ülkelerde de hizmete sunulması bekleniyor. 





PAYLAŞ