Google Haritalar Sokak Görünümü Artık Türkiye'de! - Haberler - indir.com

Google Haritalar Sokak Görünümü Artık Türkiye'de!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-10-22 19:30:59
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

Google, sokakları 360 derece görüntüleyen hizmeti Google Maps Street View görünümüne sonunda Türkiye sokaklarını da ekledi. Sabırsızlıkla beklediğimiz Google Maps Street View Türkiye görüntüleri bugünden itibaren kullanıma sunuldu.

Söz konusu özellik web'te Google Haritalar, mobilde ise Street View adında farklı bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Street Wiev özelliği haritada herhangi bir sokakta orada yürüyormuş gibi görünüm sunacak. Hiç bilmedikleri yerlerde merakla dolaşmak isteyen kişiler için oldukça iyi bir fırsat.

Türkiye'nin 70'e yakın şehri ve bir çok ilçesini sanal ortamda gezme şansı veren Google Street View'deki bu görüntüler, gezici araçlar üzerine takılan kameralardan çekilenler ile 18kg ağırlığındaki 15 kameralı çanta taşıyarak sokakları dolaşan çalışanların çektiği görüntülerin birleşiminden elde ediliyor.

Bu 15 adet özel yapım 5.1mm lensli kameralar, 1 ileri seviye GPS anteni, lensleri buğulanmadan koruyan özel ekipmanlar, güç ve veri kablosu yardımı ile çekilen foroğrafları kusursuz bie şekilde Google genel merkeze yolluyor böylece ortaya titiz çalışmalarla oluşturulmuş muhteşem sokak görüntüleri çıkıyor.

Google Maps Street View ile Türkiye sokaklarında dolaşmak için Google Maps'te istediğiniz adresi girdikten sonra ekranın sağ alt köşesinde bulunan insan figürünü harita üzerine sürükle bırak yapmanız yeterli.





PAYLAŞ