Google Earth 10'ncu Yaşını 2 Yeni Özellik ile Kutluyor! - Haberler - indir.com

Google Earth 10'ncu Yaşını 2 Yeni Özellik ile Kutluyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-06-30 12:30:24
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Uygulama

Tüm Dünya'nın uydularından çekilmiş değişik çözünürlükteki fotoğrafların görüldüğü Google'ın Google Earth servisi bugün 10. yaşını kutluyor. Beraberinde iki önemli özelliği bünyesine dahil eden Google Earth, kullanıcılara ilginç ve bir o kadar da muazzam görüntüler ile dünyayı gezme fırsatı sunuyor.

Bundan tam 10 yıl önce hizmete açılan servis, dünyanın her noktasında dolaşarak yeni mekanlar keşfetme fırsatı sunmaktaydı. Verdiği hizmetlerle bütün dünyanın ilgi odağı olan Google Earth, merak ettiğiniz, gidemediğiniz yerleri daha iyi bir deneyim ile sunmak için iki özelliği aktif etti.

Bunlardan ilki Google Earth'ın masaüstü sürümlerinde en yeni ve en ilginç görüntüler arası gezinti yapmanıza imkan sağlayan Voyager yani Gezinti özelliği. Bu hizmetini Street View, Earth View, Uydu Görüntüleri Güncellemeleri, Highlight Tour ve 3D şehirler olarak adlandırılan 5 kategoride sunuyor.

Street View, Google'ın özel araçları ile çekilmiş sokak görüntülerini, Earth View uzaydan göründüğü dünyanın çeşitli yerlerinden çarpıcı görüntüleri, Uydu Görüntüleri Güncellemeleri, Google'ın yayınladığı en son uydu görüntüleri, Highlight Tour ise seçilen yerlerde hızlı şekilde gezi yapılmasını sağlayarak Gezgin(Voyager) özelliği ile yeni yerler keşfetmenizde size yardımcı olacak.

İkinci aktif edilen özellik Earth View ise Gezgin özelliğinden biraz daha farklı bir işlev gerçekleştiriyor. Google Earth'de bulunan 1500'i aşkın çarpıcı ve gizemli görüntüleri bir araya getirmiş bir kütüphane denilebilir.

Çekilen muazzam görüntüler kısa zaman içinde Android, Chromecast ve Chromebook cihazları için duvar kağıdı olarak sunulacak. Google'ın bir yıldır üzerinde geliştirme çalışmalarını yaptığı projesi Google Earth'te yayınlanan koleksiyona earthview.withgoogle.com adresinden ulaşabilirsiniz.





PAYLAŞ