Facebook'tan Android Geliştiricileri için 3 Yeni Araç - Haberler - indir.com

Facebook'tan Android Geliştiricileri için 3 Yeni Araç

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Sosyal Medya

Facebook, Android geliştiricilerini yakından ilgilendiren üç yeni aracı tanıttı. Şirket, F8 Geliştirici Konferansında yaptığı yeni duyuruların yanında açık kaynak kodlu araçlarını da duyurdu.

Bir çok alanda fayda sağlayan araçlar Android geliştiricilerine proje geliştirme sürecinde daha iyi çalışma olanağı sunuyor. Facebook tarafından kullanıma sunulan Year Class, Network Connection Class ve Fresco açık kaynak kodlu araçları sizler için yakından inceleyelim.

Year Class, geliştiricilerin uygulamalarda hangi tür cihaz kullandıklarını belirleyerek eksiklikleri tamamlamaya yardımcı oluyor. Bu yenilik, örneğin bir uygulama eski sürüm Android cihazlara indirilirken ortaya bazı sorunlar çıktığında geliştiricinin, bu sorunları tespit ederek uygulamasında hemen gerekli güncellemeleri yapabileceği bir ortam sunuyor.

Network Connection Class, cihazdaki uygulama sorunları yerine ağ bağlantılarındaki sorunlarının giderilmesine yardımcı oluyor. Geliştiriciler uygulamalarının kullanıldığı tüm cihazlardaki ağ bağlantılarını ve hızlarını görebilecek. Year Class gibi bu araç da geliştiricilerin karşılaşabilecekleri sorunlara karşı önceden önlem almalarını sağlıyor.

Son olarak bir resim kütüphanesi niteliğinde olan Fresco, aynı anda fazla resim yükleme sorunlarını çözmek için geliştirilmiş. Resim yüklemeli uygulamalardaki bellek yetersizliği gibi sorunları ortadan kaldırıyor. Akıllı bellek yönetimi ile boyutu fazla olan resimleri tespit ederek bunları ön belleğe alıyor. Android geliştiricilerin işini kolaylaştıran bu uygulama da bir çok yerde kullanılacağa benziyor.





PAYLAŞ