Facebook ve Instagram Çöktü! - Haberler - indir.com

Facebook ve Instagram Çöktü!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Sosyal medya devi Facebook ve fotoğraf paylaşım servisi Instagram'a saat 08:10'dan bu yana erişilemiyor. Sitelere girmek isteyen kullanıcılar hata mesajıyla karşılaşıyor.

Facebook ve Instagram sabah saatlerinde çöktü. Facebook kullanıcıları ''We're working on it and we'll get it fixed as soon as we can.'' hatası ile karşılaştı. Instagram'da ise boş bir sayfa ile karşılaşıyoruz.

Bu sorunun sebebi ise herhangi bir şekilde bilinmiyor. Facebook ve Instagram'ın ortak kullandığı sunuculara fiziksel bir zarar verilmiş olabileceği söyleniyor. Konuyla ilgili Facebook'tan bir açıklama geldiği gibi haberimizi güncelleyeceğiz.

Güncelleme 1: Instagram resmi Twitter hesabı üzerinden bir mesaj yayınladı. Mesajda 'servisi etkileyen kesintinin farkında olduğunu ve sorunu düzeltmek için çalışmaların devam ettiği' bildiriliyor. Ayrıca Instagram kullanıcılardan özür dilemeyi de ihmal etmedi.

Güncelleme 2: Engadget resmi Twitter hesabından verilen bilgiye göre, Facebook ve Instagram haricinde Tinder, AIM ve Hipchat servislerine de erişim sağlanamıyor.

Güncelleme 3: An itibarıyla sorun yaşanan Facebook, Instagram ve Tinder gibi servisler erişime açıldı.

Güncelleme 4: Malezya Havayolları'nın web sitesini hackleyen Lizard Squad, Facebook ve Instagram'ın çökertilmesini Twitter üzerinden paylaştığı bir mesajla sahiplendi.

 

Güncelleme 5: Facebook'tan konuyla ilgili resmi açıklama yapıldı. İşte Facebook'ta gelen açıklama;

''Bu sabah saatlerinde pek çok insan Facebook ve Instagram'a giriş yapmakta zorluk yaşadılar. Bu sorun, üçüncü şahıslar tarafından gerçekleştirilen bir saldırı sonucunda değil, üzerinde çalıştığımız bir değişikliğin yapılandırma sistemlerimizi etkilemesi sonucunda ortaya çıktı. Problemi çözmek için elimizden geldiğince hızlı hareket ettik ve her iki servisimiz de şu an yüzde 100 geri dönmüş durumda.''




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ