Facebook Spor Karşılaşmalarını Canlı mı Yayınlayacak? Neden TV CEO'sunu Kadrosuna Kattı? - Haberler - indir.com

Facebook Spor Karşılaşmalarını Canlı mı Yayınlayacak? Neden TV CEO'sunu Kadrosuna Kattı?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-22 13:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Her geçen gün bir başka yenilik ile karşımıza gelen sosyal medya sitelerinin zirvesine yer alan Facebook'un yeni bir girişimi ortaya çıktı. Kullanıcı sayısı bakımından lider konumda yer alsada, aktif kullanıcı rakamında düşüş yaşayan Facebook, spor karşılaşmalarını canlı bir şekilde yayınlamak için yeni anlaşmalar yapmaya başladı. Facebook tarafından dünya çapındaki popüler müsabakaları yayınlamak adına Discovery'nin Eurosport TV kanalının CEO'su olan Peter Hutton işe alındı. Hutton'un ise Facebook'un Silikon Vadisi merkezinde olacağı ve küresel spor ortaklığı yöneticisi olan Dan Reed ile çalışmalar gerçekleştireceği belirtiliyor.

Hutoon daha önce olimpiyat oyunlarının Avrupa çapında yer alan yayın haklarını Eurosports TV tarafına almak için 920 milyon sterlin değerinde bir anlaşma sağlamıştı. Facebook ise işinde başarılı olmuş bu CEO'u hanesine ekleyerek kendi adımlarını daha garanti altına aldı diyebiliriz. Hutton spor dünyasındaki yayıncılık başarısında canlı yayın pazarını tam 52 bölgeye yayarak iyi bir iş ortaya çıkartmıştı.

Diğer yandan Facebook bu canlı yayın sistemini geliştirmek adına büyük paralar ödemeye devam ediyor. Son olarak Fox ile bir anlaşma sağlanarak ABD içerisinde Şampiyonlar Ligi maçlarını Facebook'dan canlı olarak yayınlama kararı alınmıştı. 2 Milyar kullanıcı rakamına sahip Facebook'ta en popüler spor kategorisi futbol olurken Meksika ligi gibi birçok çeşitli ligin yayın hakları Facebook tarafından satın alınabilir durumda. Kendisini yayıncılık ve canlı yayın noktasında geliştirmeye devam eden Facebook cephesinde yakın zamanda maç yayınlarını görmeye başlayabiliriz.





PAYLAŞ