Eski Google Mühendisi, Şirketi Cinsiyetçilik ve Irkçılık İle Suçluyor - Haberler - indir.com

Eski Google Mühendisi, Şirketi Cinsiyetçilik ve Irkçılık İle Suçluyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-22 19:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

İnternet devi Google, eski işten çıkartmış olduğu mühendis tarafından zor durumda kalabilir. Google mühendisi tarafından şirkete yönelik taciz, ayrımcılık ve haksız iş feshi konularına dayanarak boyutu dava sürecine taşıyor. Tim Chevalier tarafından sahip olunan belgeler ile şirket içerisinde cinsiyetçi yaklaşımlar ortaya çıktı. Meslek olarak hem yazılım geliştiricisi hemde eski Google güvenlik mühendisi olan Tim, şirketin görünmeyen yüzüne dair bazı önemli içerikler yayınlandı. Haksız yere işten atıldığını dile getiren mühendis, ayrımcılık iddialarına yönelik yaptığı açıklamalar ile ciddiyetini ortaya seriyor.

Chevalier, 'Google, sosyal medya hesaplarımdaki yayınlarımın, taciz edilmeme katkısı olduğunu göstererek beni işten çıkartma durumunda hak arıyor ve ortada büyük bir ironi var' sözlerini dile getiriyor. Konu hakkında benzer bir iddia ise 2017'nin son aylarında kadınların mühendislik görevlerine getirilmediği ise James Damore tarafından açıklanmıştı. Üst düzey mühendis ise Google tarafından işten çıkarıldıktan sonra ayrımcılığa yönelik yeni iddiaları yayınlamaya başladı.

Eski Google Mühendisi, Google'ı Zor Durumda Bırakacak Belgeler Yayınladı!

Google'ın sözcüsü Gina Scigliano yaptığı açıklamada, "Kültürümüzün önemli bir kısmı tartışmaktır.' Diyor. Bu noktada çalışanların şirket içerisinde ırk yada cinsiyet kaynaklı kimlik tartışmalarının yapmasının yasak olduğu belirtiliyor ve şunlar söyleniyor; Bu, çoğu işverenin çalışanlarından beklediği standart bir beklentidir. Çalışanlarımızın ezici çoğunluğu söz konusu politikalarımıza karşı çıkmamaktadırlar. Kararımızı daima çalışanın politik görüşlerini dikkate almadan veriyoruz'





PAYLAŞ