Elektronik İleti Şikayet Sistemi Hizmete Sunuldu! - Haberler - indir.com

Elektronik İleti Şikayet Sistemi Hizmete Sunuldu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-07-31 09:30:58
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı"Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik" doğrultusunda yapılan test uygulamasının ardından internet ortamlarında oluşturulan tüketici şikayet servisini yayına aldı. 

Tüketicilerin çeşitli işletmeler tarafından izinsiz gönderilen arama, e-posta veya kısa mesaj iletilerine karşı şikayetlerini dile getirdiği online servis, şikayetlerin şeffaf, hızlı, kolay ve etkin bir şekilde ulaşmasını sağlıyor. 

Elektronik Şikayet Sistemi

tiss.gtb.gov.tr adresi üzerinden telefonunuza gelen onay kodu ile giriş yaptığınız online şikayet servisi aracılığıyla size gelen iletilerin içerikleri ile gönderilen tarih ve saati belirterek şikayetlerinizi kayıt altına alabilirsiniz.

Bu sayede gönderdiğiniz şikayetlerin takibini yapabileceğiniz gibi işletmeci tarafından verilen cevapları görebilecek ve gelen sonuçları istediğiniz fiziksel veya elektronik adresinize yönlendirme yapabileceksiniz.

Bakanlık tarafından yayınlanan karar sonucunda şikayetlerin geçerliliği durumunda ilgili işletmelere 50 bin liraya kadar para cezası verilecek.





PAYLAŞ