Dikkat! Skype'ta Sizi İzleyen Casus Var! - Haberler - indir.com

Dikkat! Skype'ta Sizi İzleyen Casus Var!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Anlık sesli mesajlaşma ve videolu görüşme uygulaması Skype'ta 'Casus Bug' ortaya çıktı. PC ve mobilde Skype oturumu açıldıktan sonra devreye giren bug, Skype Android kullanıcılarını haberleri olmadan izliyor olabilir.

Kullanıcıların izlenmesine sebep olan casus bug, karşı taraf PC ve mobil'de Skype oturumu açmasıyla birlikte devreye giriyor. Bug sayesinde casus; arama yapıyor ve kullanıcı daha aramayı cevaplamadan Skype hesabından çıkıyor.

Sonrasında ise kullanıcının hesabı habersiz bir şekilde açık kalıyor. Bu fırsattan faydalanmak isteyen casus hesabı otomatik olarak geri arıyor ve amacına ulaşarak siz durumun farkına varana kadar sizi izliyor.

Skype Casus BugHer zaman olmasa da birkaç denemeden sonra gerçekleşen bu senaryo, bir Reddit kullanıcısı tarafından fark edilmiş. Microsoft'un da fark ettiği casus bug için çalışmalara başlanmış durumda. Konuyla ilgili Microsoft cephesinden henüz bir açıklama yapılmasa da önümüzdeki günlerde Skype için bir güvenlik güncellemesinin yayınlanacağına kesin gözüyle bakıyoruz.

Eğer böyle bir senaryo ile karşı karşıya kalmak istemiyorsanız; özellikle Android Skype kullanıcılarının güncelleme gelene kadar uygulamayı kullanmamalarını ya da eğer kullanacaksanız kamera kısmına bant çeklerini öneriyoruz.





PAYLAŞ