Cortana iOS için Yayınlandı! - Haberler - indir.com

Cortana iOS için Yayınlandı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-11-30 12:30:38
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Sosyal Medya

Yazılım devi Microsoft'un popüler sesli asistanı Cortana, Android'in ardından şimdi de iOS platformuna giriş yaptı. iOS platformunda uygulamaların test edildiği TestFlight aracı ile ortaya çıkan Cortana, iOS için beta test sürecine başladı.

Son dönemde kullanımı yaygınlaşan sesli asistanlar Apple, Google ve Microsoft gibi teknoloji devleri arasında yeni bir yarış başlattı. Siri'nin yenilenmesi, Google Now'a yeni özellikler kazandırılması ve Facebook M'nin ortaya çıkması gibi gittikçe artan rekabet ortamında Microsoft da sesli asistan alanında yeni bir çalışma başlattı.

Şirket, Windows Phone ve Windows platformu için geliştirdiği Cortana'yı Android ve iOS cihazlarında kullanıma sunmaya başladı. Bununla birlikte geçtiğimiz aylarda Android ekosistemi için beta sürümü yayınlayan şirket, Cortana'yı şimdi de iOS platformunda sundu.

Şimdilik sadece beta sürecine kayıt olan kullanıcılar tarafından kullanılabilen Cortana, paylaşılan rapora göre Apple'ın TestFlight uygulaması üzerinden şimdilik 2000 kişilik bir iOS kullanıcı kitlesine ulaşmış durumda. Bununla birlikte beta sürecinin ne zaman sona ereceği, Android ve iOS ekosistemi için tam sürümünün ne zaman yayınlanacağı bilinmiyor.





PAYLAŞ