CarPlay'in Yeni Özellikleri Duyuruldu! - WWDC15 - Haberler - indir.com

CarPlay'in Yeni Özellikleri Duyuruldu! - WWDC15

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-06-09 18:13:42
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Uygulama

Teknoloji atılımlarında yeni ufuklara yelken açan Apple, araçlar için geliştirdiği araç içi işletim sistemi CarPlay'e yeni özellikler sunmaya hazırlanıyor. Şirket yeni CarPlay uygulaması konusunda çok detay vermese de artık kablosuz olarak kullanılabileceği ve araçlarda daha fazla kontrol hakkı olacağı belirtildi.

WWDC 2015 etkinliğinde arabaların multimedya sistemleri ve iOS cihazlarını birbiriyle bağlayan CarPlay sistemine de yer veren Apple, geliştirdiği yeni özellikleri CarPlay bünyesine dahil etti. Bundan sonra iOS 9 yüklü cihazlar kablosuz da ApplePay'i destekleyen cihazlara bağlanabilecek.

CarPlay'in rakibi olan Android Auto'da bulunmayan kablosuz bağlantı özelliğini kullanıcılar Apple Watch üzerinden de kullanılabilecek. Örneğin araç kilidi veya farlarını bu özellik sayesinde kontrol etmek mümkün olacak.

Etkinlikte CarPlay hakkında duyurulan bir başka yenilik ise farklı ekran boyutlarında ve yüksek DPI ekranlarında destek vermesi oldu. Bu sayede araç içinde klima ve radyo kontrollerine CarPlay üzerinden erişim sağlanıyor. Bunun için üretici firmaların Apple ile anlaşmaya vararak uygulama geliştirmeleri gerekiyor.

CarPlay için geliştirilen bir diğer özellik ise sürücülerin araç içinde herhangi USB kablosu kullanmadan telefonlarından CarPlay'e erişebilmelerini sağlayan "koblosuz mod" özelliği oldu. Şuan piyasada bulunan hiç bir araç bu özelliği desteklemese de gelecek dönemlerde bu moda uygun üretim yapılacağı bekleniyor.





PAYLAŞ