Canlı Yayın Uygulaması Periscope Yayınlandı! - Haberler - indir.com

Canlı Yayın Uygulaması Periscope Yayınlandı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Sosyal Medya

Twitter, cep telefonu kullanıcılarının telefonları üzerinden canlı yayın deneyimi yaşamalarını sağlayacak olan Periscope uygulamasını indirmeye sundu. Uygulama dünyanın farklı yerlerindeki kullanıcıların dünyasını canlı olarak görmenize imkan tanıyor.

Twitter hesabınızla giriş yaparak kullanabileceğiniz uygulama, Twitter'ın Social Graph'ini kullanıyor. Yani mevcut takipçi bilgileriniz otomatik olarak uygulamaya aktarılıyor. Kullanıcı dostu arayüzüyle dikkati çeken uygulama sadece bir kaç yönlendirme ile canlı yayın yapmanızı sağlıyor. Özel yayınlar oluşturmaya da imkan sunan Periscope ile canlı yayına sadece seçtiğiniz kişileri davet ederek onlarla etkileşimde kalabiliyorsunuz.

Periscope

Hem yayıncılar hem de izleyicileri hedefleyen uygulama, yayıncılar için başkalarıyla deneyimlerinizi paylaşmanıza imkan sağlıyor. Sadece tek bir tuşa basarak, takipçilerinize hayatta olduğunuzu anlatabiliyorsunuz. Yayıncıların izleyicilere doğrudan bağlı oldukları uygulama ile takipçiler birbirlerinin varlıklarını ve etkileşimlerini hissedebiliyorlar.

İzleyiciler için, Periscope adeta yeni gözler ve kulaklar veriyor. Dünyayı gezmek ve diğer bölgelerde neler olduğunu başkalarının gözünden görmek uygulamanın sunduğu en güzel özelliklerden birisi. Uygulama üzerinden yayıncılar izleyicilere mesaj atabildikleri gibi ekrana dokunarak sevgilerini (kalp gönderme yoluyla) ifade edebiliyorlar ve böylece yayıncıları etkileyebiliyorlar.

Periscope ile dilerseniz canlı yayınları kayıt edebiliyorsunuz. 'Ayarlar' bölümünde, 'yayınları otomatik olarak kaydet' seçeneğini seçtiğinizde yayınlarınız telefonda fotoğraf veya video albümleri içinde saklanabiliyor. Bir canlı yayını izlerken yorum yapabilir ya da beğenme işaretine tıklayarak, o yayını beğendiğinizi yayıncıya hissettirebilirsiniz.

Tamamen ücretsiz olan ve Türkçe olarak da kullanılabilen Twitter'ın canlı yayın uygulaması Periscope'u aşağıdaki bağlantı aracılığıyla iPhone'unuza indirebilirsiniz. Unutmadan; uygulamanın Android versiyonu da önümüzdeki günlerde yayınlanacak.





PAYLAŞ