Arkadaşlık Uygulamaları Ne Kadar Güvenli? - Haberler - indir.com

Arkadaşlık Uygulamaları Ne Kadar Güvenli?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Akıllı Telefonlar

IBM araştırmacılarına göre; popüler mobil arkadaşlık uygulamalarının yüzde 60'ından fazlası kişisel kullanıcı bilgilerini ve kurumsal verileri riske atıyor. Ayrıca bu uygulamalar çeşitli internet saldırıları için risk taşıyor.

IBM Güvenlik Biriminin araştırmacıları bu çalışmada Android mobil platformundaki 41 arkadaş bulma uygulamasından 26'sının orta ya da yüksek düzeyde güvenlik açıkları bulundurduğunu saptadı. Bu analiz; Ekim 2014'te Google Play mağazasında var olan uygulamalar temel alınarak yapıldı.

Hacker Saldırılarından Korunmak İçin Ne Yapılması Gerekiyor?

IBM en çok kullanılan Android arkadaş bulma uygulamalarının yüzde 60'ından fazlasında birçok güvenlik açığı olduğunu ortaya çıkarmışsa da hem kullanıcılar hem de işletmeler kendilerini olası tehditlerden korumaya yönelik adımlar atabilir.

Kullanıcılar Neler Yapabilir?

Gizemli Ol: Uygulama aracılığıyla iletişim kurduğun kişiden emin oluncaya kadar işyeri, doğum günü ya da sosyal medya profilleri gibi kişisel bilgilerini çok fazla ortaya dökmeyin.

Verdiğin izinleri kontrol et: Telefondaki ayarları görüntüle ve izinleri denetleyerek bir uygulamayı kullanmak isteyip istemediğinize karar ver. Güncelleme yaparken uygulamalar genellikle adres defteri ya da GPS verilerine erişimleri özellikleri otomatik olarak sıfırlar.

Parolalara Dikkat Et: Sahip olduğun her internet hesabı için farklı parolalar kullan. Tüm hesapların için aynı parolayı kullanırsan, birçok saldırıya maruz kalabilirsin.

Zamanında Güncelleme: Çıktıkları anda her zaman uygulamaların ve aygıtın için en son güncellemeleri yükleyin. Bu, cihazdaki ve uygulamalardaki hataları ve açıkları düzelterek daha güvenli hale getirir. 

Güvenilir Bağlantılar: Uygulamayı yalnızca güvenli Wi-Fi bağlantılarında kullanın. Hackerlar bu tip saldırılarda genellikle sizi doğrudan kendi aygıtlarına bağlayan sahte Wi-Fi ağlarını kullanır. Bu araştırmada bulunan güvenlik açıklarının birçoğu Wi-Fi üzerinden kötü amaçlı kullanılabilir. 

İşletmeler Neler Yapabilir?

Doğru Koruma İlkesini Benimseme: Kuruluşun güvenliğini korurken çalışanların kendi aygıtlarını kullanmasını sağlamak için mobil tehdit yönetimi (MTM) yetenekleriyle Kurumsal Mobil Yönetimi (EMM) ürünlerinden yararlanmak

Yüklenebilir Uygulamaları Belirleme: Çalışanların Google Play, iTunes ve kurumsal uygulama mağazası gibi yalnızca yetkili uygulama mağazalarından uygulamalar yüklemesine izin vermek 

Eğitim: Üçüncü parti uygulamaları yüklemenin tehlikeleri ve uygulamalara izin verildiğinde bunun ne anlama gelebileceği konusunda çalışanlara eğitim vermek

Olası Tehditleri Anında Gündeme Getirme: Bir cihazın tehlikede olduğu saptanırsa ya da kötü niyetli uygulamalar bulunursa anında harekete geçen, akıllı telefonlar ve tabletler için otomatikleştirilmiş ilkeler oluşturmak. Bu, sorun çözülürken kurumsal kaynaklar için koruma sağlar.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ