Apple TV için Facebook SDK Yayınlandı - Haberler - indir.com

Apple TV için Facebook SDK Yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-11-26 20:00:23
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

Kullanıcı odaklı yaptığı çalışmalarında teknoloji devlerinin ürünlerini baz alan Facebook, uygulamalarının Apple TV ile entegrasyonunu sağlayan yeni açık kaynaklı SDK'sını yayınladı. Apple TV işletim sistemi tvOS için geliştiricilere yönelik yayınlanan SDK beta sürümü ile karşımıza çıkıyor.

Apple'ın Eylül ayında tanıttığı ve televizyon geleceğine yön veren yenilik olarak adlandırdığı Apple TV, henüz piyasada çok yeni ve üçüncü taraf yazılım desteği noktasında maalesef tam anlamda aktif değil. Diğer yandan Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal ağların uygulaması da Apple TV mağazalarında henüz bulunmuyor.

İşte bu noktada popüler sosyal medya sitesi Facebook, tvOS için duyurduğu yeni SDK ile kullanıcılara Apple TV platformu üzerinden kullanıcı girişleri için alternatif yöntem sunuyor. 

SDK, "Facebook ile Giriş", "Facebook ile Paylaş" ve "Facebook Analytics" destekleri sayesinde Apple TV uygulamalarına giriş yapma, bağlantı, fotoğraf ya da video içerikleri paylaşma noktasında kullanıcılara yenilikçi bir yöntem sunuyor.

Diğer yandan geliştiricilere Apple TV üzerinde Facebook oyunlarında yüksek puan bilgileri ile Facebook'un analitik araçlarına bağlantı kurabilmelerini sağlayarak, kullanıcıların uygulamalar ile nasıl etkileşime geçtiğini fırsatı sunuyor. 

Söz konusu Apple TV'ye Facebook hesabınız ile hızlı bir şekilde giriş yapmanızı kolaylaştıran SDK, üçüncü şahıs oyunlardaki eksikliği tamamlayarak, kullanıcılara Apple TV ekranlarında oyun oynama ve videoları seyretmek için harika bir olanak sunuyor.

Detaylı bilgi için developers.facebook.com adresini ziyaret edebilirsiniz.





PAYLAŞ