Apple, Netflix'in Yüzde 40'nı Satın Alabilir - Haberler - indir.com

Apple, Netflix'in Yüzde 40'nı Satın Alabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-05 10:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dizi ve film sektörü içerisine girmek isteyen Apple tarafından yeni bir marka oluşturmak yerine varolan popüler yapımlardan birini satın alma düşüncesi bulunuyor. Piyasada ise popüler içerik üreticilerinden birisi olan Netflix'in %40 oranı Apple cephesine geçebilir. Yeni açıklamalar ve ortaya çıkan bilgilere göre dünyanın en değerli markası olan Apple için Netflix'in bir bölümünü satın alıyor diyebiliriz. Her geçen sene kendisini ve içeriklerini geliştirmeye devam eden Netflix, artık dünya çapında tercih edilen film ve dizi servislerinden birisi diyebiliriz.

Apple'ın bu yapımı hanesine katması adına ise bir süre önce bazı dedikodular ortaya çıkmıştı. Şimdi ise piyasa değeri 87 milyar dolar üzerlerinde olan Netflix'in Apple tarafından satın alınması söz konusu olabilir. Bildiğiniz üzere Apple, piyasada adından söz ettirmiş dev markaları büyük paralar ödeyerek kendi hanesine katması ile biliniyor. Bu noktada Çin merkezli bir analiz şirketi tarafından Apple'ın Netflix'i büyük bir olasılık ile satın alacağı ifade ediliyor. Bu noktada Netflix'in %40 gibi bir oranının Apple tarafından satın alınması her an söz konusu diyebiliriz.

Apple eğer bu satın alma işlemini gerçekleştirir ise yeni nesil yayıncılık noktasında Netflix'in daha fazla içeriğe yer vermesi beklenebilir. Bu noktada içerik kalitesi zaten iyi seviyede olan Netflix'in Apple bünyesine geçtikten sonra dahada yükselişe geçerek kullanıcılara daha çok olanak sağlaması bekleniyor. Bakalım şirketler arasındaki bu rekabet ve satın alma işlemleri gerçekleşecek mi göreceğiz.





PAYLAŞ