4G Destekli Casper VIA V6'yı İnceledik! - Haberler - indir.com

4G Destekli Casper VIA V6'yı İnceledik!

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-05-27 14:35:25
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz günlerde kutu açılışını yaptığımız, ilk bakışta inceliği ve sade tasarımı ile dikkatimizi çeken 4G destekli tam bir fiyat/performans ürünü olan Casper VIA V6'yı sizler için inceledik.

Öncelikle sizlere bir kez daha Casper VIA V6'nın kutusundan neler çıkıyor? bahsetmek istiyorum. Cihazın kutusundan normal telefonlarda çıkan seyahat şarj cihazı, USB şarj kablosu ve kulaklık gibi standart ekipmanlar yer alıyor. Ancak buna ek olarak Casper, bizleri ekran koruyucusu ve plastik kılıf masrafından kurtaracak bir sürpriz yapıyor.

Casper VIA V6

Zira; Casper VIA V6'nın kutusunda, piyasadan aldığımızda yaklaşık 100 TL ödeyeceğimiz plastik telefon kılıfı ve ekranı çizilmelere karşı koruyan ekran koruyucusu hediye ediliyor.

Casper VIA V6, Qualcomm'un kendisini ispatlayan yeni nesil işlemcisi Snapdragon 400'ün 64 bit sürümü ile karşımıza geldi. Bu işlemci 1.2GHz hızında çalışıyor ve 4 çekirdekle 64bit'i destekliyor. Cihazın bu sayede önümüzdeki günlerde alacağı Android Lollipop güncellemesinin ardından performans yönünden çok fazla birşey kaybetmeyeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Casper VIA V6, hem fiyatı hem de performansı konusunda bu cihaz 2 GB RAM desteği ile de ön plana çıkıyor. 4G desteği, 2GB RAM kapasitesi, 16 GB dahili depolama alanı performansı ve özellikleri üst planda tutmayı başardığı gibi Casper VIA V6'nın hafızası microSD kart ile 64 GB'a kadar da arttırılabiliyor.

Casper VIA V6'da 5 inçlik HD destekli (720p) IPS ekran yer alıyor. Bu ekran geniş açı görüşü ve renkleri ile orta segment akıllı telefonların çok çok üzerinde bir görüntü kalitesi sunuyor. Cihazda grafik işlemcisi olarak Adreno 306 kullanılmış.

Casper VIA V6'nın Tasarım Özellikleri

İncelememizin başında Casper VIA V6'nın sade tasarımı ve inceliği ile dikkatimizi çektiğini sizlerle paylaşmıştım. VIA V6'nin kalınlığı sadece 7 mm, ağırlığı ise sadece 119 gram. Cihazın HD IPS ekranı ise Gorilla Glass 3 teknolojisi ile korunuyor ve çizilmeye karşı oldukça dayanıklı.

Metal çerçeveya sahip olan VIA V6'nın diğer dikkatimi çeken ve en sevdiğim diğer bir özelliği ise arka kapak yapısının suni deri görünümünde ve oldukça yumuşak bir yapıya sahip olması. Arka kapak yapısı telefon tutuşunu hem kolaylaştırıyor hem de elden kaymasına engel oluyor. (Kapağı ilk çıkarmaya çalıştığımda kırılacak diye korktuğum doğrudur.)

Casper VIA V6

VIA V6'nın alt kısmında microUSB bağlantı noktası, sağında açma/kapama tuşu ve ses ayarı tuşu, üst kısmında 3.5mm kulaklık girişi, arka kısmında LED flaşlı kamera ve hoparlör yer alıyor.

VIA V6'nın ön yüzünde ise küçük bir durum LED'i, ön kamera ve tuşsuz bir tasarıma sahip 5 inçlik ekran bulunuyor. Cihazın tuşsuz tasarımı göze oldukça hoş görünüyor.

Casper VIA V6'nın Kamera Özellikleri

VIA V6'nın ana kamerası 13MP, ön kamerası ise 5MP çözünürlük sağlıyor. Ön kameranın çözünürlüğü selfie çekmek için ideal bir performans sunuyor diyebilirim. Kameranın etrafı metal bir çerçeve ile korunuyor. Bu sayede düşmelerde kameranın fazla hasar görmesi de engellenmiş durumda.

Ayrıca VIA V6'da temassız özelliği de yer alıyor. Bu sayede cihaza dokunmadan resim galerisinde gezinti yapabildiğimiz gibi fotoğraf çekimlerini de yine çekim tuşuna dokunmadan yapabiliyoruz.

Casper VIA V6'nın Batarya Özellikleri

Ait olduğu segmente göre batarya konusunda da oldukça iddialı olan VIA V6, 2.400 mAh batarya kapasitesi sunuyor. Benzer ürünlere göre bir adım daha önde olan bu batarya kapasitesi günlük kullanımlar için ideal bir performans sergiliyor.

Benim Görüşüm

899 TL'lik satış fiyatına sahip olan Casper VIA V6'nın piyasa da aynı fiyata satılan zorlu rakiplerinin olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Ancak VIA V6'nın, performans açısından özellikle orta seviye akıllı telefon sahibi olmak isteyen kullanıcıların beklentilerini karşılayacak seviyede olduğunu söyleyebilirim. Sizlere önerim; 'Casper VIA V6'yı görmeniz, denemeniz ve beğenirseniz satın almanızdır.'




Casper VIA V6 İnceleme Videosu


PAYLAŞ