2016 Siber Güvenlik Kış Kampı'na Başvurular Başladı - Haberler - indir.com

2016 Siber Güvenlik Kış Kampı'na Başvurular Başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-11-30 15:14:06
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

''Siber Güvenlik'' konusunda kariyer yapmak ve bu alanda uzmanlaşmak isteyen Üniversite öğrencileri için 7- 14 Şubat 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2016 Siber Güvenlik Kış Kampı'na başvurular başladı.

BGA - Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ ile siber güvenlik alanında akademik çalışmalar üretmeyi ve projeler geliştirmeyi hedefleyen Sakarya Üniversitesi ve Bilgi Güvenliği Akademisi işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan Siber Güvenlik Kampı, bu alandaki ihtiyacı karşılamayı, sektöre deneyimli ve uzman personeller yetiştirmeyi amaçlıyor.

Siber Güvenlik Kış Kampı başvuruları 24 Kasım 2015 - 1 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacak. Başvuru yapan öğrenciler arasında, temel bilgisayar bilgisini test etmek amacıyla 10 Ocak 2016 tarihinde yeterlilik sınavı yapılacak. Sınav sonucunda ise yeterliliği bulunan 25 kişi kamp katılımcısı olacaklar.

Siber Güvenlik Kampı'na katılmaya hak kazanan öğrenciler, Bilgi Güvenliği Akademisi'nin tecrübeli eğitmenleri ve sektörün önde gelen Siber Güvenlik Uzmanları'ndan 7 gün boyunca eğitim alma fırsatına sahip olacaklar.

Kampta öğrencilere hem teorik hem de pratik eğitimler verilecek. Ayrıca sanal sistemler üzerinde hacking becerilerini geliştirerek saldırganlara karşı savunma tecrübelerini geliştirecekler.

Bunlara ek olarak öğrenciler, hacking, zafiyet tarama, zararlı yazılım analizi, mobil güvenlik, DDOS saldırıları karşısında doğru savunma gibi bir çok konuda eğitim alacaklar ve eğlenceli CTF yarışmalarında öğrenmiş olduklarını pekiştirme şansı bulacaklar.

Siber Güvenlik Kampı'na katılmaya hak kazanan öğrencilerin konaklama, yeme-içme, eğitim ve diğer giderleri düzenleyici firmalar tarafından karşılanacak olup, öğrenciler sadece kamp yerine ulaşım masraflarını kendileri karşılayacaklar.

2016 Siber Güvenlik Kış Kampı hakkında daha detaylı bilgi için www.Siberkamp.org adresini ziyaret edebilirsiniz.





PAYLAŞ