Zoom nasıl güvenli bir şekilde kullanılır? - Haberler - indir.com

Zoom nasıl güvenli bir şekilde kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-24 09:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde dünyanın her yerine yayılan corona virüs günlük yaşamın önemli ölçüde değişmesine sebep oldu. Pandemi sürecinde evden çalışmak zorunda kalan ve işlerini evden yürütmek adına çeşitli alternatif arayışına girenlerin sayısı oldukça yüksek. Bu durum karşısında uzaktan sesli ve görüntülü görüşme olanağı sağlayan video konferans kullanımı da hızla arttı. Bu uygulamaların popülerliğinin artmasıyla beraber kullanım kolaylığı sunması nedeniyle Zoom, en çok kullanılan uygulamalardan biri oldu. Zoom tarafından açıklanan verilere göre bu süreç de Zoom üzerinden gerçekleştirilen günlük toplantı sayısı 10 milyondan 200 milyona kadar artış gösterdi. Artan talep Zoom'un bir anda ilgi odağı olmasını sağladı. 

Zoom'un bu kadar popüler olmasının ardından çeşitli güvenlik sorunları ilgili konular ortaya çıktı. Siber güvenlik kuruluşu Cyble, bir hacket grubu tarafından ele geçirilen 530 binden fazla Zoom kullanıcısına ait olan hesap bilgilerini dark web ve hacker forumlarında yayınlayarak satıldığı duyurulunca platforma yönelik akıllı cihazlarda çeşitli soru işaretleri oluşturuldu. Bunlara rağmen Zoom'u kullanmak konusunda ısrarcı olanların kullanımını daha kolay hale getirmesi için çeşitli güvenlik önlemleri alınabilir. Forcerta Siber Güvenlik Danışmanlık Hizmetleri Direktörü Ayşim Niksarlı Zoom kullanırken dikkat edilmesi gerekenleri aşağıdaki gibi özetliyor.

530.000 Zoom kullanıcısının bilgileri hackerlar formunda satıldı530.000 Zoom kullanıcısının bilgileri hackerlar formunda satıldı

Zoom kullanırken dikkat edilmesi gerekenler

  • Zoom uygulamasına kayıt olurken kullandığınız kullanıcı hesaplarınızın parolalarını değiştirin.
  • Video konferans araçlarına kaydolurken kullandığınız hesaplara ait parolaları hiçbir zaman internet şubesi, kurumsal sistemleriniz, e-posta gibi erişimlerinizdeki kritik kullanıcı hesaplarınızın parolalarınızla aynı yapmayın!
  • Her zaman en güncel versiyonu kullandığınızdan emin olun!
  • Personal Meeting ID’nizi, sürekli şekilde görüşmeniz gereken iş arkadaşlarınız haricinde kimseyle paylaşmayın!
  • Personal Meeting ID’yi insanların size sürekli bulabileceği bir oda gibi düşünün. Tek seferlik görüşmeleriniz için Use Personal Meeting ID seçeneğini kullanmayın!
  • Personal Meeting ID, kalıcı bir şekilde size ayrılmış bir toplantı odası gibidir. Bu seçeneği kullanmadığınızda, her meeting için yeni rasgele bir Meeting ID oluşturulur. Bu şekilde toplantılarınıza üçüncül kişilerin yetkisiz katılmasını önlemiş olursunuz
  • Toplantılarınız için bir parola belirleyin! Katılımcılar toplantıya katılmak istediklerinde bu parolayı girmek zorunda olacağından yetkisiz erişimin önüne geçmiş olacaksınız
  • Waiting Room özelliğini kullanın! Bu özellik katılımcıları toplantıya almadan önce sanal bir lobide gözden geçirip , toplantıya katılımlarını onaylamanızı onaylamamanızı sağlar.
  • Join Before Host özelliğini devre dışı bırakın. Bu sayede size ait bir toplantıya sizden önce kimse katılamayacak. Waiting Room özelliği ile birlikte toplantı katılımcıları üzerinde tam kontrolünüz olacaktır.
  • Screen Share özelliğini Host Only olarak seçin. Bu sadece sizin ekran paylaşımı yapabilmenizi sağlar. Karşınızdakinin ekranını görmenizin gerekmeyeceği toplantılarda, bu seçeneği Host Only olarak belirleyin.
  • Toplantıya katılmasını beklediğiniz katılımcıların tamamı katıldıktan sonra Lock the Meeting özelliği ile toplantıya başka kimsenin katılmamasını sağlayın.
  • Zoom üzerinden dosya paylaşımı yapmayın. Kişisel veri veya hassas veri içeren dosyaların Zoom üzerinden paylaşılması sakıncalı. Bunun için, File Transfer özelliğini disable konuma çekin.

 


Zoom yeni güvenlik araçlarını tanıttı ve 90 günlük planın kapsamını genişletiZoom yeni güvenlik araçlarını tanıttı ve 90 günlük planın kapsamını genişleti
Hesap bilgileri satılan Zoom Video Communications basın açıklaması yaptıHesap bilgileri satılan Zoom Video Communications basın açıklaması yaptı
Zoom şirket politikalarını ihlal eden kullanıcıları tespit edebilmek için yapay zeka kullanıyorZoom şirket politikalarını ihlal eden kullanıcıları tespit edebilmek için yapay zeka kullanıyor

PAYLAŞ