Zoom iOS kullanıcı verilerini Facebook'la paylaşıyor! - Haberler - indir.com

Zoom iOS kullanıcı verilerini Facebook'la paylaşıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-27 18:31:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

App Store’de bulunan Zoom uygulamasının kullanıcı verilerini Facebook’la paylaştığı ortaya çıktı. Üstüne üstelik uygulama bunu Facebook hesabınız olmasa bile yapıyor!

Salgın nedeniyle herkesin evlere kapanması video konferans uygulamalarından olan Zoom’un kullanımını da ciddi bir oranda arttırdı. Birçok şirket artık işlerini uzaktan yürütüyor ve iş esnasında olan bir aksaklığı çözmek ya da toplantı yapmak için Zoom’u tercih ediyor.

Facebook'a 1 milyon 600 bin liralık veri ihlali cezası!Facebook'a 1 milyon 600 bin liralık veri ihlali cezası!

Birçok uygulama gibi Facebook yazılım geliştirme kitini kullanan Zoom, uygulama açıldığında Facebook Graph API'sine bağlanıyor. Ve uygulama gizlilik politikasında belirmemesine rağmen verileri Facebook’a gönderiyor. Zoom geliştiricileri konuyla ilgili yaptıkları açıklamada verileri üçüncü parti şirketlerle paylaştıklarını kabul etseler de sözlerinde Facebook’a yer vermediler.

Zoom özel reklamlar için kullanıcı verilerini paylaşıyor

Geçtiğimiz senelerde ardı ardına skandallarla gündeme gelen Facebook’un başka uygulamalardan da veri topluyor olması tabi ki de artık şaşırtıcı özelliğini kaybetmiş durumda. Zoom’un Facebook’la paylaştığı veriler arasında kullanıcıların kullandığı cihazlar, şehir ve saat bilgileri ev hangi operatörü kullandıkları gibi kullanıcılara özel reklamlar gösterilmesi için gereken bilgiler yer alıyor.

Facebook Veri Skandalı Mağdurlarına Tazminat Yolu Açıldı

Facebook’un kullanım şartlarına göre ise kendisiyile veri paylaşan uygulamaların bu durumdan kapsamlı bir şekilde kullanıcılarını haberdar etmiş olması gerekiyor. Yani kısaca Zoom’un veri aktarımı konusunda paylaşımda olduğu şirketler konusunda şeffaf bir açıklama yapması gerekmekte. Ancak Zoom politikasında Facebook’tan hiçbir şekilde söz etmiyor. Üstelik bu şirketin ilk yaptığı güvenlik ihlali de değil. 2019 senesinde bir güvenlik araştırmacısı tarafından Zoom’da kullanıcı kameralarını ele geçirilmesine sebebiyet veren bir güvenlik açığı tespit edilmişti.


İlgili uygulamalar
Kişisel veri ihlali durumunda haklarımız neler?Kişisel veri ihlali durumunda haklarımız neler?

PAYLAŞ