Zoom 14,7 milyar dolara Five9 şirketini satın aldı - Haberler - indir.com

Zoom 14,7 milyar dolara Five9 şirketini satın aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-20 10:00:09
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en çok kullanılan video konferans uygulaması Zoom, bulut servis sağlayıcısı Five9 şirketi için 14,7 milyar doları gözden çıkardı. Şirket bu satın almayla birlikte bu senenin ikinci en büyük satın alımını da gerçekleştirmiş oldu.

Dünyanın en öne çıkan video konferans uygulamalarından biri olan Zoom, coronavirüs pandemisiyle birlikte hayatımızda önemli bir yere sahip oldu. Son bir buçuk sene içinde hayatımızın neredeyse ayrılmaz bir parçası haline gelen şirket geçtiğimiz gün internet dünyasındaki varlığını güçlendirmek adına yeni bir adım attı. Zoom bulut teknolojileri sağlama konusunda en bilinen şirketlerden biri olan Five9'u hisse senetleri karşılığında satın aldığını açıkladı. Bu satın alma Zoom’a 14,7 milyar dolara mal oldu.

Zoom yeni Zoom Phone cihazlarını duyurduZoom yeni Zoom Phone cihazlarını duyurdu

Zoom'a yeni emoji ve efektler eklendi

Konuyla ilgili açıklama yapan Zoom CEO’su Eric Yuan, platformu genişletebilmek için ellerinden geleni yaptıklarını açıkladı. Bu anlaşma kapsamında, Zoom'a bir de bulut servis sağlayıcısının eklenmesinin çok doğal olduğunu da dile getiren Yuan, çalışmalarını sürdürmeye ve büyümeye devam edeceklerini belirtti.

Five9 ne yapıyor?

Zoom’un dün rekor bir fiyata satın aldığı Five9, şirketlerin müşterileriyle iletişim kurmalarını sağlayan bulut sistemlerinin en önemli üreticilerinden. Five9 şirketler aracılığıyla telefon görüşmeleri, e-posta sistemleri ve canlı destek gibi hizmetler verebiliyor.  Five9'un en önemli rakipleri ise Amazon Connect, Vonage ve Talkdesk gibi şirketler.

Zoom'un gerçekleştirdiği satın alma işlemi, internet ve teknoloji sektörü için de oldukça önemli. Bunun yanı sıra şirketin dün gerçekleştirdiği 14,7 milyar dolarlık satın alım bu senenin en büyük ikinci satın alma olayı olarak da tarihe geçti. Birincilik ise Microsoft'a ait. Microsoft yılın başlarında gerçekleştirdiği bir satın alma için 16 milyar dolar ödemişti. Pandemiden önce oldukça çekirdek bir kullanıcı sayısına sahip olan şirket pandemi sonrasında da kullanıcı sayısını düşürmemek için elinden geleni yapacak gibi görünüyor.


Zoom Phone Türkiye'de kullanıma sunulduZoom Phone Türkiye'de kullanıma sunuldu
Zoom’dan gerçek zamanlı çeviri hamlesiZoom’dan gerçek zamanlı çeviri hamlesi

PAYLAŞ