YouTube'dan yeni telif hakkı düzenlemesi - Haberler - indir.com

YouTube'dan yeni telif hakkı düzenlemesi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-11 15:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Popüler video içerik platformu YouTube telif ihlalleri kuralarını yeniden düzenledi. Yeni alınan karar içerik üreticilerini epey mutsuz edecek.

Dünyanın en büyük dijital içerik platformu YouTube, telif hakları konusunda oldukça katı kurallar koyuyor. İçerik üreticilerinin videolarında başka videoları ve şarkıları kullanmaları genellikle telif hakkı ihlâli uyarısıyla sonuçlanıyor.

YouTube Türkiye'de temsilci bulunduracakYouTube Türkiye'de temsilci bulunduracak

Bu konudaki kurallarını yeterli bulmayan şirket teklif hakları ihlalleri konusunda yeni bir düzenlemeye gitti. Şirketin bu kararı vermesinin en büyük sebebi ise çarşamba günü ABD'de yaşanan kongre baskını olayını içerik üreticilerinin tepki videolarında kullanmaları oldu.

YouTube indirilen içerikleri cihazlar arasında senkronize edecek bir özelliği test ediyor

Donald Trump'ın ABD'de düzenlenen başkanlık seçimlerini kaybetmesi ve bazı eyaletlerde yapılan tekrar sayımlarda da mevcut sonucun değişmemesi Trump'ın komplo söylemlerini değiştiremedi. Donald Trump, ısrarla seçimlerde hile yapıldığını söylemesi üzerine yaşanan kongre baskınından da sorumlu tutulmuştu.

YouTube telif ihlali kurallarını değiştirdi

Yaşanan bu olaylar sonrası ABD’deki YouTuber'lardan tepki videoları gelmeye başladı. Bu durum yanlış bilgilerin yayılmasını hızlandıran bir etki yarattı. Bu nedenle şirket YouTube da telif konusudaki önlemlerini daha da katılaştırmaya karar verdi.

YouTube’un yeni kuralına göre bir kanal, ihlal uyarısı alması durumunda platforma bir hafta boyunca herhangi bir video yükleyemeyecek. Ve aynı kanal 90 gün içerisinde ikinci bir ihlal daha alırsa bu kez iki hafta boyunca hiçbir şey paylaşamayacak. Aynı kanalın 90 gün içinde üçüncü ihlali alması durumunda ise kanal YouTube'dan tamamen kaldırılacak ve kanal sahibi söz konusu ihlal videosunu kaldırsa da aldığı uyarı sayılmaya devam edilecek.


İlgili uygulamalar
YouTube'dan Shorts videolarını öne çıkaracak değişiklikler yapıyorYouTube'dan Shorts videolarını öne çıkaracak değişiklikler yapıyor
YouTube, Facebook ve Twitter Rusya'da yasaklanabilirYouTube, Facebook ve Twitter Rusya'da yasaklanabilir

PAYLAŞ