YouTube'dan Trump'a bir haftalığına yasak - Haberler - indir.com

YouTube'dan Trump'a bir haftalığına yasak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-13 15:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Sosyal Medya

Paylaşımları ve yandaşlarını galyana getirmesi sebebiyle eleştiri yağmuruna tutulan Trump, ilk Twitter'dan ardından Facebook ile Instagram'dan şimdi ise YouTube'dan veto yedi. Video paylaşım platformu Youtube, Trumo0'ın en az bir hafta boyunca platform üzerinden canlı yayın yapmasını ve herhangi bir video paylaşmasını yasakladı. Bunun nedeni ise yüklenen son videoda yer alan ve şiddetle teşvik edilen bir bölümdür. 

Kasın ayından bu yana ABD'de eleştirileri oklarını üzerine çeken Donald Trump, son günler içerisinde hemen hemen her yerden darbe yemeye başladı. Özellikle de geçtiğimiz günlerde yaptığı bir miting sonrası halkın senato binasının işgal edilmesinin kaynağı olarak bilinen Trump, bu hamlenin ardından daha da çok tepki görmeye başladı. Şu an için yasak anlamda bir şeyle karşılaşılmayan Trump, sosyal medya platformlarının her birinden de darbe yedi. Donald Trump, sosyal medyayı sıklıkla kullanan isimlerden biriydi. Platform üzerinden zaman zaman yaptığı açıklamalar ile gündemin etkilenmesini sağlayan Trump, seçimleri kaybetmesinin ardından muhtemelen beklemediği bir tepki ile karşı karşıya kaldı. Twitter, Facebook ve Instagram Trump'ın paylaşım yapmasına engel getirdi. Hatta söz konusu bu platform, Trımp'ın hesaplarının kalıcı bir şekilde kapatıldığının da bilgisini verdi. Trump'a şimdi ise Google'dan bir darbe geldi. Şöyle ki, Youtube'daki Trump'ın kanalının kapatıldığı dile getirildi. 

YouTube'dan Shorts videolarını öne çıkaracak değişiklikler yapıyorYouTube'dan Shorts videolarını öne çıkaracak değişiklikler yapıyor

YouTube, Donald Trump'ın kanalını kapattı

Konu ile ilgili olarak YouTube tarafından yapılan açıklamalarda, Trump tarafından yüklenen son videodaki bir  bölümün şiddete yönelttiği belirtildi. Bu bölümde neler olduğunu belirtmeyen şirket, kanal kısıtlamasının şu an için bir hafta olduğunu, bu sürenin sonunda yeniden değerlendirme yapılacağı aktarıldı. Trump, bu süre içerisinde canlı yayın açamayacak ve video paylaşımı yapamayacak. Ancak kanal, son kullanıcı tarafından izlenmeye devam edebilecek. 

Bu durum beraberinde neler getirecek?

Yaşanan bu son gelişmeler, Donald Trump'ın ifade özgürlüğünün, en azından sosyal medya üzerinde kalmadığının açık bir göstergesidir. Fakat Trump'ın da konu ile ilgili eli boş değildir. Baskılar karşısında sessiz duramayan Donald Trump kendi sosyal medya platformunu kuracağını dile getirdi. Şu an için söz konusu bu platform ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmazken bu proje, bir gün mutlaka gerçek olabilir. Tarihe geçen bu olaylar, ABD'nin gerçek demokrasi anlayışını gösterdi. 

 


YouTube indirilen içerikleri cihazlar arasında senkronize edecek bir özelliği test ediyorYouTube indirilen içerikleri cihazlar arasında senkronize edecek bir özelliği test ediyor
YouTube, Facebook ve Twitter Rusya'da yasaklanabilirYouTube, Facebook ve Twitter Rusya'da yasaklanabilir
Galaxy Buds Pro çıkmadan önce YouTube'da görüldüGalaxy Buds Pro çıkmadan önce YouTube'da görüldü

PAYLAŞ