YouTube'dan Shorts videolarını öne çıkaracak değişiklikler yapıyor - Haberler - indir.com

YouTube'dan Shorts videolarını öne çıkaracak değişiklikler yapıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-21 20:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

TikTok platformuna rakip olarak Shorts özelliğini kullanıcıların beğenisine sunan YouTube, bu özelliğin daha da popüler olması adına çeşitli değişiklikler yapmaya gidiyor. Söz konusu bu değişikliklerden bir tanesi de uygulamanın ana sayfasında yer alan ikonlardan biri olacak. 

Popüler platform TikTok, belli bir süre içerisinde kendi alanında neredeyse rakipsiz kalınca bu konuda pay almak isteyen çeşitli sosyal medya platformları kendi hizmetlerini geliştirmek adına her geçen gün daha fazla çalışma yapıyor. Instagram Reels ve YouTube Shorts, bunlar arasında en bilinen iki örnekti. Atılan bu adımın TikTok platformuna ağır darbeler indirdiğini söylemek pek de mümkün değildir. Platformlar, bu konuda tam olarak istediklerini elde edemedi. YouTube'da bu bağlamda bazı ufak değişiklikler yapma kararı aldı. 

YouTube siber zorbalığın önüne geçmeye çalışıyorYouTube siber zorbalığın önüne geçmeye çalışıyor

YouTube'dan Shorts videolarını popüler hale getirecek yeni özellik

Short videolarının daha fazla indirilmesini ve popülerliğinin artmasını isteyen YouTube, uygulamanın ana sayfasında ise üst tarafta yer alan Cast ikonunu Short ikonu olarak yer değiştirdi. Bu da tek başına yeterli gelmeyince Short ikonu alt kısımda yer alan navigasyon barına alındı. Alt kısımda yer alan bu bardaki ikon üzerinde yapılan değişiklik, YouTube platformunun yeni servislerini öne çıkarmak için çizmiş olduğu yeni bir yol olarak görülüyor. YouTube Short özelliği belirli bir süredir kullanımda olan YouTube, Short'u içerik üretimi için öne çıkarma konusunda ise kararlı gözüküyor. 

Elbette ki YouTube'un uygulaması üzerinde yapmış olduğu bu değişikliğin tüm kullanıcılara sunulup sunulmayacağı ise şu an bilinen bir durum değildir. Yapılan bu değişikliklerin sınırlı sayıdaki kullanıcılar ile test ediliyor. Kullanıcılar tarafından gelen geri dönüşlere göre ikonları ilerleyen dönemlerde uygulama içerisinde görülüp görülmeyeceğine karar verilecek. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler sadece bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda yeni değişikliklerin yapılması bekleniyor. 

 


YouTube canlı yayına HDR özelliği ekliyorYouTube canlı yayına HDR özelliği ekliyor
Kullanıcı zararlı YouTube reklamları için karar verebilecekKullanıcı zararlı YouTube reklamları için karar verebilecek
YouTube da dahil olmak üzere hiçbir Google Servisleri'ne erişilemiyorYouTube da dahil olmak üzere hiçbir Google Servisleri'ne erişilemiyor

PAYLAŞ