YouTube Yeni Öneriler Butonlarını Test Etmeye Başladı - Haberler - indir.com

YouTube Yeni Öneriler Butonlarını Test Etmeye Başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-17 11:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler video izleme platformu olan YouTube için yeni özellikler görmeye devam ediyoruz. Arama motoru devi Google’un en popüler servislerinden birisi olan YouTube için yeni kullanıcı deneyimini yükseltecek özellikler ortaya çıkmaya başladı. YouTube’un hem mobil hem de masaüstü kullanıcıları için yeni bir öneri formatını test ettiği gözüküyor. Ortaya çıkanlara göre videolar arasında kolay arama gerçekleştirilmesi için mavi butonlar halinde anahtar kelimeler içerik üreticilerine sunulacak ve ilgili konular içerisinde bulunacak. Her videonun oynatıcı bölümünün altında mavi butonlarda bu anahtar kelimeler yer alacak. Bu sayede bir anahtar kelime ile alakalı video araması gerçekleştirmek ve filtrelemek oldukça kolay olacak. Ayrıca yan bölümde bulunan önerilen videolara göre bir içeriği filtrelemek bu butonlar ile daha basit bir hal alacak.

YouTube Mobil ve Masaüstü İçin Yeni Özellik

Youtube'a yeni oynatma seçeneği eklendiYoutube'a yeni oynatma seçeneği eklendi

Hem mobil hem de masaüstü platformu için henüz test edilen bu özelliğin şuan için sınırlı sayıda kullanıcılar için açık olduğunu söyleyelim. Bir ekran görüntüsüne göre MMA konulu bir videonun hemen altında konuyla alakalı dört farklı kategori seçeneği bulunuyor. Bu kapsamda bu kelimeler ile kanalın benzer içeriklerine kolay bir şekilde erişmek mümkün olacaktır. YouTube’un bir süredir önerilen bölümü için çeşitli tartışmalar bulunuyordu. Ayrıca geçtiğimiz haftalarda kullanıcıların izleme alışkanlığı ile alakası olmayan videoların önerilmesi birçok şikayete de sebebiyet vermişti.

YouTube'a telefonla girenlere önemli uyarı!

YouTube ise bu şikayetler sonrasında ana sayfasında düzenleme kararı aldı ve yeniliklere gitti. Şirket CEO’su Susan Wojcicki ise geçtiğimiz yıl önerilen özellikler ile alakalı şu sözleri dile getirmişti. “ Gördüğünüz içeriği çeşitlendirmeye nasıl devam edeceğimizi anlamak için fırsatların bulunduğu bir alan olduğunu düşünüyorum. Önerileri geliştirmeye devam etmek için yayıncıların otoriterliğine güveniyoruz.

Bakalım YouTube’un bu yeni özelliği ne derece etkili olacak göreceğiz.


YouTube Mobil Ana Sayfa Otomatik Video Oynatma Nasıl Kapatılır?YouTube Mobil Ana Sayfa Otomatik Video Oynatma Nasıl Kapatılır?
Jack Black'in yeni açtığı YouTube kanalı 5 günde 500 bin aboneye ulaştıJack Black'in yeni açtığı YouTube kanalı 5 günde 500 bin aboneye ulaştı
Youtube mobil için yeni bir özellik getirdiYoutube mobil için yeni bir özellik getirdi

PAYLAŞ