YouTube Üzerinden Ücretsiz Film İzleme Dönemi - Haberler - indir.com

YouTube Üzerinden Ücretsiz Film İzleme Dönemi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-19 16:34:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünyaca ünlü popüler video izleme platformu olan YouTube için her geçen gün farklı yenilikler görmeye devam ediyoruz. Google’ın belki de en büyük platformlarından birisi olan YouTube, üzerinde yer alan Filmler kategorisi için kısıtlı olarak bazı filmleri ücretsiz olarak sundu. YouTube’da bildiğiniz üzere filmler kategorisi yer alıyor. YouTube bir süredir bu kategorisi üzerinden film kiralama hizmeti sunuyor ve bir anlamda kullanıcılarına bir çevrimiçi platform hizmeti vermiş oluyor. Fakat şirket kısa bir süre öncesinde bu söz konusu kütüphanesine ücretsiz film kategorisini de eklemiş durumda. Bu söz konusu ücretsiz kategoride yer alan filmler ise reklam desteğine sahip olarak bulunuyorlar.

YouTube Ücretsiz Filmler

YouTube'da en popüler kutu açma influencer'larıYouTube'da en popüler kutu açma influencer'ları

Bir anlamda televizyon deneyiminin bu video servisine geldiğini görüyoruz. Bu söz konusu ücretsiz film kütüphanesinde Terminator, Legally Blonde ve Rocky gibi filmler yer alıyor. Bu ücretsiz kütüphane bölümü şuan için kısıtlı bir içeriğe sahip durumda. Diğer yandan YouTube Filmler hala film kiralama özelliğine sahip olurken bazı eski filmleri ücretsiz sunma kararı almışa benziyor. Diğer yandan platform üzerinden hala eski veya yeni yapım filmleri kiralayarak izleyebilirsiniz. Ücretsiz olan film içeriklerinde reklam gösterimi olurken kiralanan filmlerde ise reklam gösteriminin gerçekleşmediğini belirtelim.

Bu  gerçekleşen durumun negatif tarafına baktığımızda ise bölge kısıtlaması karşımıza çıkıyor. Öyle ki ücretsiz filmler bile haricinde YouTube Filmlerin ülkemizde film kiralama hizmetini bile yer almadığını belirtelim. Çeşitli lisans problemlerinden ötürü Türkiye Kütüphanesinden herhangi bir içerik satın alınamıyor. Popüler video izleme platformu YouTube’un bu söz konusu film kiralama hizmetini ne zaman global pazara sunacağı bilinmiyor. Ancak şuan için 100 ücretsiz film içeriğine sahip olan film kategorisine erişmek için farklı yazılım ve programlar kullanılabiliyor.


YouTube, Content ID'ye 100 milyon dolardan fazla para harcamışYouTube, Content ID'ye 100 milyon dolardan fazla para harcamış
YouTube'a yüklediği videolar ile servet kazanıyorYouTube'a yüklediği videolar ile servet kazanıyor
YouTube, klasik filmleri reklamlarda gösteriyor!YouTube, klasik filmleri reklamlarda gösteriyor!

PAYLAŞ