YouTube üzerinden alışveriş yapmayı sağlayacak bir özellik test ediliyor - Haberler - indir.com

YouTube üzerinden alışveriş yapmayı sağlayacak bir özellik test ediliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-15 19:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Google, uzun bir zamandır üzerinde çalıştığı, YouTube videoları üzerinden direk olarak satış yapılmasını sağlayacak olan yeni butonunu test etmeye başladı. Sosyal medya platformları bildiğiniz üzere artık ayaklı birer mağaza konumunda hareket ediyor gibi. Özellikle Facebook ve Instagram'ın yeni mağaza özelliği ile beraber platform üzerinden direk  alışveriş yapabilme imkanını sunmasının ardından bakıldığında her yerde satın alınabilecek bir ürün ile karşılaşır olduk.

Bu sonu görünmeyen rekabette geride kaldığını hissetmiş gibi gözüken Google, yepyeni bir özellik ile kendi ailesine yeni bir alışveriş alanı eklemeye hazırlanıyor. Uzun bir süredir üzerinde çalışılan bu özellik sayesinde izleyiciler YouTube videolarında yer alan bu butona tıklayarak videoda yer alan ürünlere  ulaşabilecek ve aynı zamanda ürünleri de satın alabilecekler. 

Google ve Alphabet çalışanları, yeni bir sendika kurduGoogle ve Alphabet çalışanları, yeni bir sendika kurdu

Alışveriş yapılan platformlar her geçen gün artıyor

İnternetten alışveriş alışkanlığı arttıkça alışveriş yapılacak platformlarda her geçen gün artmaya ve gelişmeye devam ediyor. Özellikle de pandemi sürecinde e-ticaret siteleri ve uygulamaları üzerinden yapılan alışveriş satış rakamları tüm dünyada yükselişe geçtiğini de düşünmek gerekirse, bu alışveriş özelliğinin YouTube platformunda iyi bir sonuç vereceğini de söylemek yanlış olmaz. 

Üstelik söz konusu bu özelliğin YouTuber'lar için yepyeni bir reklam ve kazanç alanı olacağını da söylemek mümkündür. YouTuber'lar bu yeni alışveriş butonu ile beraber videolarına daha fazla ürün alarak daha fazla reklam yapabilecekler. Bu da beraberinde onlar için daha fazla kazanç sağlanacağı  anlamına gelir. 

Şu an için test aşamasında

YouTube söz konusu bu özelliği son birkaç aydır ufak deneme grupları üzerinde test ediyordu ve özelliği kullanabilen kanal sayısı her geçen gün daha da artıyor. Henüz sadece ABD'de kullanılabilir olan yeni özelliğin ne zaman tüm kullanıcıların beğenisine sunulacağı ya da ülkemizde de aktif olup olmayacağı ise henüz bilinen bir durum değildir. 

 




Google Pixel telefonlarına yenilik!Google Pixel telefonlarına yenilik!
Google Telefon uygulaması yeni bir özellik kazandıGoogle Telefon uygulaması yeni bir özellik kazandı
Google Meet yeni bir özellik kazandıGoogle Meet yeni bir özellik kazandı

PAYLAŞ