YouTube, Android TV uygulamalarında şu ana kadar var olmayan videoyu yavaşlatma ve hızlandırma desteği uzun bir bekleyişin ardından sunuluyor. 

Çevrimiçi video seyretme ve paylaşma platformu YouTube televizyondan, bilgisayara ve mobile varana kadar bütün platformlarda çalışma özelliğine sahiptir. Google’ın televizyon işletim sistemi Android TV için de uygulamaya sahip olan bu şirket, kullanıcıların seyretme deneyimlerini TV’de devam ettirmeleri mümkün hale getiriliyor. Kendi bünyesinde bulundurduğu özelliklerin tamamını Android TV’de sunmayan YouTube izleyicilerin heyecanla beklediği söz konusu bu özellik getirildi. 

Android TV için YouTube oynatma kontrolleri geliyor

Android TV işletim sistemi için sunulan YouTube uygulamasında şu ana kadar oynata hızını değiştirme desteği bulunmuyordu. Diğer tüm platformlarda bu özelliği sunan şirket, uzun zamandır kullanıcıların eleştirileri ile karşı karşıya kalıyor. Google bu hafta içerisinde yayınlamış olduğu güncelleme ile beraber nihayet oynatma hızını değiştirme imkanı da izleyicilere sunuldu. Artık Android TV platformunda videoyu yavaşlatmak ve hızlandırmak adına hazır halde olacak. 

Video oynatılırken kontroller menüsü üzerinden oynatma listesine ekle ve beğen düğmeleri kullanılarak hız kontrolü yapılacak. Burada  0,25x, 0,5x, normal, 1,25x, 1,5x ve 2x arasından seçim yapılabilecek. YouTube platformunun mobil uygulamasında var olan 0.75x ve 1.75x seçenekleri ise Android TV’de şu an için bulunmuyor. Fakat Google’ın bu hamlesi bile videoların hızını değiştirmek isteyen kullanıcıların beğenisini kazanabilir. Oynatma hızı kontrolleri birkaç ay öncesine kadar  Samsung ve LG gibi akıllı TV’lerdeki YouTube uygulamasına yerini almıştı ancak Android TV’de yer almıyordu. Google gecikmeli olsa da televizyonlar için geliştirmiş olduğu bu işletim sistemine de bu özellik entegre edildi. Android TV için YouTube oynatma kontrolleri özelliği kullanıcılar için oldukça pratik bir kullanım sağlayacak. Özelliğin ne gibi sonuçlar doğuracağı yakın zamanda belli olabilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir