YouTube telif nedeniyle Xioami'nin resmi lansman videosunu sildi - Haberler - indir.com

YouTube telif nedeniyle Xioami'nin resmi lansman videosunu sildi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-15 20:34:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Xiaomi’nin Mi 9 Pro ve Mi Mix Alpha telefonlarını tanıtmak için düzenlediği resmi lansmanın videosu, şirketin tanıtım esnasında Huawei Mate 30 Pro modelinin resmi olmayan render görüntülerini lansmanda kullandığı gerekçe gösterilerek video YouTube’dan kaldırıldı. Son dönemlerin en popüler markalarından olan Çin merkezli Xiaomi, bugün son derece dikkat çeken bir olayla dünya gündemindeydi. Dünyanın en büyük video içerik platformu ile Xiaomi arasında geçen olay herkesi şaşırttı. Söz konusu olayın yaşanma nedeni ise Xiaomi’nin son dönemlerde adından sıklıkla söz ettiren yeni amiral gemisi Mi 9 Pro’nun tanıtımında, şirketin CEO’su Lei Jun’un ekibinin telif haklarını ihlal etmesinden kaynaklandı. Görünüşe göre şirketin tanıtım esnasında kullandığı görseller şirketin başına bir ton sorun açtı. 

Xiaomi pazarlama ekibinin kararı videoyu sildirdi! 

Xiaomi'nin şimdiye kadar ki satışa sunduğu en güçlü powerbank: Mi Powerbank 3 50WXiaomi'nin şimdiye kadar ki satışa sunduğu en güçlü powerbank: Mi Powerbank 3 50W

Xiaomi’nin bu senenin sonuna kadar tanıtılacak olan amiral gemisi telefonlarının lansmanı bugün düzenlendi. Şirketin piyasaya yeni çıkaracağı Mi Mix Alpha ve Mi 9 Pro’nun tanıtımında CEO Lei Jun ekibi şaşırtıcı bir kararla telefon karşılaştırmasına Xiaomi modellerinin karşısında Huawei’nin Mate 30 Pro modelinin resmi görüntüsü yerine henüz modelin tamamlanmadığı “Techgarage” tarafından hazırlanmış bir render görüntüsü kullanmayı tercih etti. 

Tasarımda bir sonraki seviye Xiaomi Mi Mix Alpha ortaya çıktı!

Şirketin pazarlama ekibinin Huawei Mate 30 Pro’nun normal görüntüsü yerine neden render görüntüsü kullanmayı tercih ettiği bilinmiyor ama söz konusu olaydan sonra YouTube bu durumu affetmeyerek Xiaomi’nin tanıtım videosunu videonun telif haklarını ihlal etmesi nedeniyle platformdan kaldırdı. Konu hakkında Xiaomi henüz bir açıklama yapmamış olsa da, lansmanda tercih edilen bu davranışın son derece yanlış olduğunu belirtmekte fayda var. Bu durumu telafi etmek için şirketin nasıl bir yol izleyeceği şuan bilinmiyor. Xiaomi hakkında bilgi sahibi oldukça sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. 


Xiaomi Mi Note 10 ne zaman çıkacak?Xiaomi Mi Note 10 ne zaman çıkacak?
Bütçe dostu Xiaomi Redmi Note 8 heyecanlandırmaya devam ediyorBütçe dostu Xiaomi Redmi Note 8 heyecanlandırmaya devam ediyor

PAYLAŞ