YouTube otomatik çeviri desteği sunacak - Haberler - indir.com

YouTube otomatik çeviri desteği sunacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-07 16:01:01
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

YouTube yeni özellik için testlere başladı. Yeni özellik ile anadilde içeriklere ulaşılması mümkün hale getiriliyor.

YouTube daha iyi bir kullanıcı deneyimi için önemli bir özellik üzerinde testlerini başlattı. Kullanıcıların sadece kendi ülke içerikleri ile sınırlı kalmaması ve daha fazla içeriğe ulaşarak bir sorun olmaksızın video içeriklerini izleyebilmesi adına otomatik çeviri desteği sunulacak. Test sürecinde sadece İngilizceden Portekizceye çevirinin desteklendiği platform, kısa süre içerisinde daha fazla dil desteği alacak. Masaüstünde ve mobil versiyonlarda desteklenen mevcut özellik, küçük bir pencere üzerinden aktif hale getirilebiliyor.

YouTube canlı yayınları HDR nasıl izlenir?YouTube canlı yayınları HDR nasıl izlenir?

YouTube yeni özelliği neler sunacak?

İlgili özellikten yararlanıldığında video başlıkları, metinleri, varsa video altyazıları ve açıklamaları otomatik olarak ana dile çevrilecek. Dünyanın en büyük video sitesi olarak günlük milyonlarca etkileşimin yer aldığı sosyal ağda, çeviri konusunda Google Çeviri hizmetinden destek alınacak ve YouTube yeni özelliği aktif hale gelecek.

100 milyonlarca kullanıcı için büyük bir kolaylık sağlayacak yeni özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı henüz bilinmiyor. Ancak test aşamalarında olan özelliğin kısa süre içerisinde yeni bir güncelleme ile sunulması bekleniyor.


İlgili uygulamalar
Youtube Kids, Türkiye'de çocuklar için aktif!Youtube Kids, Türkiye'de çocuklar için aktif!

PAYLAŞ