YouTube Netflix Gibi Etkileşimli İçerikler Üretmeyi Planlıyor - Haberler - indir.com

YouTube Netflix Gibi Etkileşimli İçerikler Üretmeyi Planlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-12 19:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Online içerik platformu olarak oldukça geniş bir kitleye sahip olan Netflix, Black Mirror: Bandersnatch adlı interaktif filmi ile büyük başarılara imza attı. Filmin en önemli özelliği izleyici kitlenin filmin sonunu etkileyebiliyor olmasıdır. Netflix'in bu başarısı rakipleriniz kıskandırmak ile yetinmedi aynı zamanda YouTube gibi bir devi harekete geçirdi. YouTube, Netflix'in bu başarısını değerlendirerek kendi planlarında çeşitli değişikliklere gitti. Netflix'in özgün içeriği Black Mirror: Bandersnatch, izleyici kitlesini artırarak belirli bir popülerite seviyesine ulaşmayı başarması ile Google'ı etkileşimli TV türünü denemeye yöneltti. Bu durum karşısında şirketin " Kendi Macera Stilinizi Seçin" türündeki içerikleri kendi akış platformuna getirmek amacıyla planlar yaptığı hakkında bilgiler ortaya çıktı.

Netflix'in Bandersnatch adlı başarısı, diğer platformları da yenilik açısında heyecanlandırarak farklı projeler açısından çalışmalar yapmaya yöneltti. Bloomberg'in haberlerin göre teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google, Netflix gibi bir dev ile rekabet edecek düzeyde orijinal içerikli gösteriler geliştirmek için YouTube ile iş birliği içine girdi. Google, YouTube kapsamında yeni bir birim inşa ederek kendi özgün içeriklerini üretecek. Böylelikle hem farklı bir alanda aktif olmaya başlayacak hem de yenilikçi tarzını ortaya koyacak. YouTube ortaklığında geliştirilen bu birim, orijinal içeriklerin yanı sıra aynı zamanda video platformu adına canlı yayın özelliğine sahip içerikleri üretmek amacıyla çalışacak ve daha önce YouTube'un senaryo dışı programlama şefi görevini üstlenmiş olan Ben Relles tarafından yönetilecek.

Black Mirror; Bandersnatch'te bazı sahneleri hiç göremeyebilirizBlack Mirror; Bandersnatch'te bazı sahneleri hiç göremeyebiliriz

YouTube orijinal içerik üretecek

YouTube çalışmalarını hızlandırmaya yönelik hareket ediyor. The Hollywood Reporter tarafından geçtiğimiz Kasım ayında yayınlanan bilgiler sayesinde YouTube şirketinin 2020 yılı itibariyle başlamayı planladığı kendi üretimi gerçekleştireceği orijinal senaryo içeriği yayınını daha erken bir tarihte gerçekleştirecek. Erken tarihe çekmesinin nedeni ise piyasadan geri kalmamak ve kullanıcı kitlesini daha fazla bekletmemek. Bu çalışmalarını erken tarihe çekmeye niyetlenen YouTube çalışmalarını hızlandırdı. YouTube video platformunun orijinal programlama başkanı olarak görev yapan Susanne Daniels'in da bu konuda şirketin yaratıcı ortaklarını bilgilendirmeye başladığı bildirildi. Bazı kişilerin iddiasına göre bu karar ciddi bir bütçe indirimi sebebiyle sayesinde alındı.

Şimdi elde edilen bilgilere baktığımızda ise verilen bu kararın kısmen fes edildiği yönünde. Susanne Daniels konu ile alakalı Bloomberg'e verdiği özel bir röportaj'da; "Artık çok katmanlı ve etkileşimli hikayeler oluşturmak ve anlatmak için inanılmaz yeni araçlara ve fırsatlara sahibiz" cümleleriyle açıklamada bulundu. Bunun ardından Daniels ; "Ben Relles, platformun içeriği nasıl geliştirebileceği konusunda sezgisel ve deneyimli bir anlayışa sahip. Bu ise heyecan verici formatı geliştirmek adına onu mükemmel bir isim haline getirdi." şeklinde konuşmasına devam etti. Yine Bloomberg tarafından yapılan haberlere göre YoutTube, halen orijinal içerik geliştirmekte ve aynı zamanda üretilen projelerini de satın almaya devam etmektedir. Platform, gelecek ay New York'ta düzenlemeyi planladığı bir etkinlikte yeni bir "orijinal şov geliştirme programı" planını resmi olarak tanıtacak. Sektörde bu tarz çalışmaların yer alıyor olması dijital dünyayı zenginleştirmeye devam ediyor.


YouTube Kids'in güvenli denilen içeriği güvensizliklerle doluYouTube Kids'in güvenli denilen içeriği güvensizliklerle dolu
Netflix'in dişli rakibi YouTube TV’ye zam geldi!Netflix'in dişli rakibi YouTube TV’ye zam geldi!

PAYLAŞ