YouTube Music arayüzü yenilendi - Haberler - indir.com

YouTube Music arayüzü yenilendi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-05 10:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler ve en çok kullanılan podcast ve müzik servisi Spotify'ı tahtından etmek için ger geçen gün farklı özelliklerle yenilenen YouTube Music ve Apple Music kıyasıya bir rekabet içerisinde. Her iki platformda tercih edilebilirlik açısından kendini geliştirerek ilerleme kat ediyor. Yaptıoğı yenilikler sayesinde kullanıcı kitlesi her geçen gün artan ve artık olgunlaşma süreci içerisinde de YouTube Music, yaptığı güncellemeler sayesinde eksik olarak görülen özellikleri kapatmaya yönelik hareket ediyor. Yeni yapılan güncelleme ilke beraber YouTube Music platformuna şarkı sözleri özelliği eklendi. Kullanıcılar tarafından uzun süredir beklenen bu özelliğin gelmesi platformu kullanan kullanıcıların beğenisini kazanırken yeni kullanıcılar kazanmasında da yardımcı olabilir. 

YouTube Music yeni bir özelliğe daha kavuştu

Halihazırda mevcut özellikleriyle dahi kullanıcıları memnun etmeyi başaran YouTube Music, her geçen gün farklı özelliklerle de kendini geliştirmeye devam ediyor. Son yapılan güncelleme ile beraber YouTube Music platformuna şarj sözleri özelliği eklendi. Now Playing yani Şimdi Oynatılıyor ekranın tasarımı da bu güncelleme ile beraber değişti ve başka şarkı sözleri olmak üzere aynı zamanda kullanıcılara birbirinden farklı özelliklerle de sunuldu. Bu sayede YouTube Music üzerinden müzik dinlerken bu ekran üzerinden direk olarak sözleri de görmeniz mümkün olacak. 

Sevilen Spotify özelliği YouTube Music'e geldiSevilen Spotify özelliği YouTube Music'e geldi

YouTube Music kullanıma sunulduğundan bu yana Şimdi Oynatılıyor ekranının üst kısmında ili seçenek yer alıyor. Şöyle ki şarkı ve video seçenekleri arasında geçiş yaparak veri tüketiminde ciddi bir tasarruf sağlanıyor. Bu sayede uygulamayı kullanırken bataryanın sağlığını da korumuş olacaksınız. YouTube Music üzerinden Şarkı seçeneğinden sadece parçaları dinlerken Video seçeneğinden ise video klipleri dinleyebilirsiniz. Bu güncelleme ile beraber ekranın alt kısmına Sıradaki ve Şarkı Sözleri olmak üzere iki yeni seçenek eklendi. Bu seçeneklerle beraber çok daha kolay bir şekilde kontrol elde edebilirsiniz. Bu özellik ile beraber kullanıcıların tekrar tekrar dinlemesi veya bir sonrakine geçiş yapması ise artık daha kolay olacak. Şu an için Android kullanıcılarına sunulan bu güncellemenin yakın zaman içerisinde tüm kullanıcıların beğenisine sunulması bekleniyor. Bir kaç gün içerisinde iOS kullanıcılara da sunulacak olan bu güncelleme birbirinden farklı özellikler ile uygulamadan daha detaylı faydalanmanızı sağlar. 

 


İlgili uygulamalar
YouTube Music'le rekabet içinde olan Spotify kullanıcı sayısını açıkladı!YouTube Music'le rekabet içinde olan Spotify kullanıcı sayısını açıkladı!
YouTube Music kullanıcılarının kendi müziklerini yüklemesine izin verecek!YouTube Music kullanıcılarının kendi müziklerini yüklemesine izin verecek!
YouTube Music'te şarkı sözü entegrasyonu nasıl yapılır?YouTube Music'te şarkı sözü entegrasyonu nasıl yapılır?

PAYLAŞ