YouTube komplo teorisi üreten içerikler hakkında önlemlerini arttırıyor - Haberler - indir.com

YouTube komplo teorisi üreten içerikler hakkında önlemlerini arttırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-07 18:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Corona virüsüyle ilgili bir süredir pek çok haber gündeme gelmekte. Bunlardan bazıları ise gerçeği yansıtmayan paniği tetikleyen haberler. Birçok teknoloji devi yalan haberlere karşı mücadele başlatsa da bu durum henüz panik nedeniyle alınan yanlış kararların önüne geçebilmiş değil.

Bu konuyla alakalı en son iddialardan birisi de 5G baz istasyonlarının yaydığı frekansın sağlığa zararlı olduğu ve Corona virüsünün yayılmasına hız kazandırdığı yönünde oldu. Bu atışın daha fazla insanın hayatını kaybetmesine neden olacağına yönelik iddialar bazı insanların baz istasyonlarını kundaklamasına neden olmuştu. Ardından İngiltere’de bazı vatandaşların 4 farklı baz istasyonun yok edilmesi için bir akım başlattığı ortaya çıkması bu konun ne kadar hassas olduğunu gözler önüne sermişti. Bu konuda ilk önlem alan şirket ise YouTube oldu.

YouTube video kalitesi tüm ülkelerde düşecekYouTube video kalitesi tüm ülkelerde düşecek

YouTube komple teorilerine karşı önlem alacak!

5G baz istasyonlarının Corona virüsünün yayılmasına neden olduğuna yönelik iddialar sosyal medya platformlarından hızla yayılarak bu konuda binlerce kişinin yanlış bilgi sahibi olmasına neden oldu. Söz konusu iddiaların kaynağı olan İngiltere’de insanlar 5G baz istasyonlarını kundaklamaya başladı. Ki bu durumun olası sonuçlarının ağır can kaybına neden olma riski oldukça yüksek.

Konu hakkında YouTube üzerinde de bazı yanıltıcı bilgiler bulunuyor. Bu konuya el atma zamanın geldiğini düşünen YouTube ise Corona virüsü ve 5G baz istasyonuyla ilgili yayınlanan içerikleri daha sıkı denetlemeye karar verdi.

Konu hakkında açıklama yapan YouTube yetkilileri ” Corona virüsünü önlemek için tıbbi olarak asılsız yöntemleri tanıtan videoları yasaklayan politikalarımız var. Bize bildirildiği takdirde söz konusu içerikleri kaldırıyoruz. Ayrıca 5G ve Corona virüsü ile ilgili komplo teorileri üreten kullanıcıları da yanlış bilgilendirmenin önüne geçmek adına içeriklerini sınırlandırmaya başladık” ifadelerini kullandı.

Sadece bir komplo teorisinden ibaret olduğu belirtilen bu iddiaların bu kadar hızlı yayılmasının bir nedeni ise ünlü isimlerin bu haberleri ve videoları paylaşmasının da etkisi olduğu düşünülüyor.


İlgili uygulamalar
YouTube Kids en çok zaman geçirilen yayın platformu olduYouTube Kids en çok zaman geçirilen yayın platformu oldu
YouTube Music için yeni özellikler yoldaYouTube Music için yeni özellikler yolda

PAYLAŞ