Youtube Kids, Türkiye'de çocuklar için aktif! - Haberler - indir.com

Youtube Kids, Türkiye'de çocuklar için aktif!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-21 15:28:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler video izleme servisi olan YouTube, yetişkinlere olduğu kadar küçüklere de hitap etmeye devam ediyor. Site dünya genelinde milyonlarca çocuk tarafından ziyaret ediliyor. Ancak çocuklar için yeterli koruma sağlayamayan Google, yetişkin olmayanlar için YouTube Kids servisi ile çözüyor. Bir süredir ABD ve Avrupa’da aktif olan söz konusu bu platform, nihayet Türkiye’de de kullanıma açıldı. Aile dostu yapıda olan YouTube Kids, çocukların keşfetme isteğini ve merakını desteklemeye yönelik zengin içeriklere sahip olacak. Bu içeriklere ise 20 Nisan 2021 tarihi itibariyle Türkiye’den erişilebilir olacak.

YouTube Kids, Türkiye’de yayınlandı

YouTube görüntü kaliteleri düşüyorYouTube görüntü kaliteleri düşüyor

Şu ana kadar 106 ülkede 44 farklı dilde aileler ve çocuklar tarafından tercih edilen YouTube Kids, tamamen küçük yaştaki izleyicilerine hitap eden ayrı bir uygulama ile geliyor. YouTube’dan ayrı bir platform olarak gelen YouTube Kids, kendine özel bir web sitesi ve uygulama ile ayrılıyor. Daha güvenli bir kullanım hedefleyen bu platform, çocuklara yönelik fitrelenmiş ve güvenli videolara sahip durumda. Bu uygulama ile çocuklar korunurken, diğer yandan ebeveynlerin içerikler hakkında edişe etmesini de önlemiş oluyor. Çocuklar için YouTube Kids’de yer alan kategorilere göre kanallar ve çalma listeleri ile yepyeni içeriklere güvenli bir erişme imkanı tanıyor. Platform kapsamında öğrenme, hobiler, el sanatları, YouTuberlar, aile vlogları ve oyun gibi kategoriler bulunuyor.

Ebeveynler sadece onaylı içerik modunu kullanarak, çocuklarının izlemek istedikleri video, kanal ve koleksiyon seçebilirler. Bu sayede YouTube Kids filtrelerinin yanı sıra kullanıcılar kendi filtrelerini de oluşturabilecekler. YouTube Kids uygun gördüğünüz içerikleri engelleyerek kişiselleştirmeye olanak tanıyor. Bir video yada kanal engellendiği zaman artık hesapta o içerikler gözükmeyecektir.

Bazı içerikler

KRAL ŞAKİR (GRAFİ2000)

Türkiye’nin çocuk markaları üreten, komedi uzmanı Grafi2000; Kral Şakir ile YouTube’un çocuk dünyasında da etkinliğini farklı içeriklerle deneyimletirken, izleyiciye ve sektöre de farklı kazanımlar sağlıyor.

NİLOYA

2013 yılında ekranlarda yer almaya başlamış yerli bir animasyon karakteridir. Niloya rengârenk ve sevgi dolu kalbiyle oluşturduğu dünyasında, “Gökyüzü neden mavi?”,  “Soğan neden insanları ağlatıyor?” gibi ilginç sorularına yanıt arıyor. Herkes için sıradan olan birçok şeye oldukça şaşırıyor. Tıpkı çocuklarımız gibi o da hatalar yapıyor. Niloya, bazen hatalarını kabul edemese de yaşadıklarından her zaman ders çıkarıyor.

SEVİMLİ DOSTLAR

Sevimli Dostlar yaklaşık 6 milyon abonesiyle Youtube Türkiye’nin popüler kanalları arasındadır. Mert, Nil, Unutkan Balık ve Şaşkın Ördek’in başından geçen günlük hikayeleri eğitici ve eğlendirici bir dilde anlatır.


YouTube Music tasarımı yenileniyorYouTube Music tasarımı yenileniyor
YouTube canlı yayınları HDR nasıl izlenir?YouTube canlı yayınları HDR nasıl izlenir?

PAYLAŞ