YouTube Kids en çok zaman geçirilen yayın platformu oldu - Haberler - indir.com

YouTube Kids en çok zaman geçirilen yayın platformu oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-06 14:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Dünyayı saran Corona virüs pandemisi milyonlarca insanın eve kapanmasına neden oldu. Bu süreçte en çok izlenen yayın platformu ise YouTube Kids oldu.

Corona virüs salgınıyla mücadele edebilmek adına bazı ülkelerde sokağa çıkma yasağı getirildi, bazı ülkelerde ise insanlar kendi karantilarını uyguluyor. Eve kapanmak internet kullanımını da normal bir dönemin en az iki katına çıkarıyor. Bu süreçte insanlar daha çok yayın uygulamalarına yönelirken çocuklarında evlere kapandığı bu dönemde en çok izlenen YouTube Kids uygulaması olmuş.

Wikipedia Türkiye corona virüs haritası sayfasını erişime açtıWikipedia Türkiye corona virüs haritası sayfasını erişime açtı

Netflix, YouTube, Amazon Prime gibi pek çok yayın platformu bu süreçte kullanıcılarına kesintisiz yayın sunabilmek için ellerinden geleni yapıyor. Orijinal içerikleriyle dikkat çeken platformlar arasına giren YouTube Kids başarısıyla tüm dünyayı şaşırttı.

YouTube Kids rakiplerini geride bıraktı

YouTube Kids Yayınlandı! (Video)

“Apptopia” isimli bir analiz şirketinin tüketici etkileşim platformu olan “Braze” 2020 senesinin son üç aylık döneminde en çok kullanılan platformları inceledi. Yapılan araştırmalar sonucunda 35 farklı platform izlenme, indirme ve kazanç farkları açısından karşılaştırıldı.

Yayınlanan rapordaki veriler değişken veriler olsa da YouTube Kids, Amazon Prime, Disney+, Netlfix ve hatta YouTube bile gerisinde bırakmayı başararak hem küresel anlamda, hem ABD’de, hem de Avrupa’da en çok kullanılan platform oldu.

Dünya üzerinde birçok çocuğun şuanda uzaktan eğitim gördüğünü ve dışarıya çıkamayarak evde zaman geçirdiği hesaba katıldığında aslında platformun bu başarısının hiç de şaşırtıcı olmadığını söylemek mümkün. Çünkü bu dönemde aileler çocukları için eğitici ve öğretici içeriklere önem veriyorlar.

Yayınlanan raporda dikkatleri çeken bir diğer nokta ise YouTube Kids’in kullanıcı sayısı oldu. 3 ayda 24,6 milyon indirmeyle en çok indirilen dördüncü uygulama olan platforma karşılık 59,1 milyon indirmeyle Netflix birinci oldu.

Pek çok farklı kategoride karşılaştırılan uygulamalar arasında YouTube Kids’in yadsınamaz bir başarı elde ettiğini söylemek mümkün. Apptopia ve Braze’nin yürütmüş olduğu araştırmaya göre Corona virüs salgını döneminde yayın platformlarının kullanımı ve geçirilen zaman yüzde 30.7’lik bir artış göstermiş durumda. Bunun yanı sıra dünya çapında Disney+ gibi piyasaya yeni dahil olan yayın platformlarına olan ilgide büyük bir ölçüde arttı.


İlgili uygulamalar
Instagram Corona virüsü için geliştirdiği yeni özellik test aşamasındaInstagram Corona virüsü için geliştirdiği yeni özellik test aşamasında

PAYLAŞ