YouTube için mesaj özelliği kaldırılıyor - Haberler - indir.com

YouTube için mesaj özelliği kaldırılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-21 14:58:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

YouTube’un kullanıcılar için sunduğu hizmetlerden bir tanesi de, doğrudan mesajlaşma özelliğiydi. Google’ın pek de popüler olmayan bu özelliği bazı kullanıcılar tarafından kullanımda olsa da, kullanıcıların özellikle mobil cihazlarda video paylaşımı için kullandığı pratik yöntemler arasında yer alıyordu. 

Youtube "Doğurdan Mesajlaşma” özelliğine son veriyor 

YouTube otomatik oynatma özelliğini yeniliyorYouTube otomatik oynatma özelliğini yeniliyor

Instagram Direkt Mesaj Uygulamasını Kaldırıyor

YouTube ise bugün açıkladığı bir kararla, doğrudan mesaj özelliğini kullanımdan kaldıracağını duyurdu. Şirket bu konuda detaylı bir açıklama yapmasa da bu kararda etkili olan en büyük nedenin servisin pek çok kullanıcı tarafından aktif kullanılmamasından kaynaklandığı düşünülüyor. YouTube destek sayfasından yayınlanarak kullanıcılara duyurulan bu habere göre, platform 18 Eylül tarihinden itibaren doğrudan mesajlaşma hizmetine son verecek. 

YouTube yorum bölümünde iyileştirme yapacak 

Doğrudan mesajlaşma hizmetini kaldıran YouTube bu konuda bir açıklama yapmasa da, şirketin asıl hedefinin platformda yer alan yorum bölümünün geliştirilmesi olduğunu açıkladı. Şirket olarak uygulamanın önceliklerini sürekli olarak yeniden gözden geçirdiğini açıklayan platform geliştiricileri, genel konuşmaları iyileştirmeye odaklandıklarını ve YouTube’un doğrudan mesaj özelliğine son verme yönünde karar aldıklarını dile getirdi. 

Youtube Live'a Uygulamadan Canlı Yayın Desteği Getirildi

YouTube’un yapmış olduğu bu açıklama yorum bölümünün ilerleyen zamanlarda daha gelişmiş olacağının garantisi olurken, kullanıcıların karşılaşacakları yenilikler konusunda da merak duymalarını sağladı. Uygulamaya yeni güncellemelerin ne zaman geleceği ise henüz gizemini korumaya devam ediyor. 


YouTube’un kullanıcılara sunduğu doğrudan mesajlaşma özelliğini mobil cihazlarda “Sosyal ağ” simgesinde tıklayarak kullanabilir ve videoları doğrudan site içerisinden gönderebilirsiniz. Ancak uygulamanın masaüstü versiyonunu kullanıyorsanız, bağlantıları mesajlaşma uygulamasına kopyalayarak gönderim işlemini gerçekleştirmeniz gerekiyor. 


İlgili uygulamalar
YouTube YouTube "Kısıtlı Mod" nedir? Nasıl açılır?
YouTube yeni tasarımını test ediyorYouTube yeni tasarımını test ediyor

PAYLAŞ