Youtube güvenliğe daha fazla önem verecek - Haberler - indir.com

Youtube güvenliğe daha fazla önem verecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-06 13:25:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz günlerde Google'ın YouTube genel merkezine bir saldırı gerçekleşmişti. Söz konusu bu saldırı sonrasında şirketin güvenlik önlemlerini arttırması bekleniyordu. İlk defa saldırıya maruz kalan YouTube merkezi, bu durum sonrasında bir güvenlik önlemi almaya hazırlanıyor. Saldırıyı gerçekleştiren İran asıllı YouTube'ın 4 kişiyi yaraladıktan sonra intihar ettiği açıklanmıştı. Polisin olaya müdahahe etmesi sonrasında herhangi bir can kaybı yaşanmadığı belirtildi. Bu durum sonrasında diğer sosyal medya ve teknoloji şirketleri de YouTube'un yanında olarak destek sağladılar.

Dünya genelinde çeşitli noktalarda ofisleri yer alan YouTube'un güvenlik noktasında yeni bir düzenleme yaparak oluşabilecek bu şiddetleri önlemesi hedefleniyor. Google tarafından yapılacak bu güvenlik yeniliğinin detayları Twitter üzerinden resmi olarak yayınlanmış durumda. Düzenleme kapsamında tüm merkezler mi yoksa belli başlı merkezler mi bu kapsama altında olacak henüz bilinmiyor. Saldırgan Nasim Aghdam'ın ailesinden alınan ihbar ile YouTube kazancından memnun olmadığı için böyle bir saldırı gerçekleştirdiği belirtiliyor.

YouTube cephesinden henüz konu ile alakalı bir açıklama gelmiş olmasada, şirketin güvenlik önlemlerinde düzenlemeye giderek işini sağlama alması bekleniyor.





PAYLAŞ