YouTube Go Play Store'da 500 milyon kişi tarafından indirildi - Haberler - indir.com

YouTube Go Play Store'da 500 milyon kişi tarafından indirildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-29 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Popüler video seyretme platformu YouTube'un performans ve veri dostu uygulaması YouTube Go, Google Play Store üzerinde 500 milyon indirme barajını geçmeyi başardı. Fakat uygulamayı diğer Go uygulamaları takip etmekte güçlük çekiyor. Günümüzün en büyük video seyretme ve paylaşma platformu olan YouTube, geçtiğimiz yıllarda yeni bir uygulamaya kavuşmuştu. YouTube Go adlı bu uygulama sayesinde kullanıcılar, YouTube üzerinde yayınlanan videoları internet bağlantısı varken cihazlarına indirerek daha sonra bu videoları çevrimdışı olarak izleyebiliyorlardı. 

Fakat söz konusu bu uygulamanın tek getirisi bununla sınırlı olmadı. YouTube Go, düşük performans gösteren akıllı telefon veya herhangi bir akıllı cihaz için oldukça uygun bulunuyordu. Uygulama, Android Go tabanlı olan birçok akıllı telefonda ön yüklü olarak geliyordu. 

Youtube GO, İnterneti Olmayan Mobil Kullanıcılar İçin Geliyor!Youtube GO, İnterneti Olmayan Mobil Kullanıcılar İçin Geliyor!

YouTube Go, 500 milyon indirmeyi geçti

Günümüzde birçok akıllı cihazda bulunan YouTube Go, bugün Google Play Store üzerinde önemli bir adımı geride bıraktı. YouTube Go, Play Store üzerinde 500 milyon indirme barajını geçmeyi başardı. YouTube Go, ön yüklü bir şekilde gelen bir akıllı telefonun dışında diğer akıllı telefonlara da kullanıcılar tarafından istenerek indirildi. 

Söz konusu bu uygulamanın YouTube Go'nun sunmuş olduğu avantajlar ele alındığında uygulamanın bu kadar fazla indirilmesi kolay bir şekilde açıklanabiliyor. Fakar Google'ın yayınladığı ve yine düşük performans gösteren cihazlar için geliştirilen diğer Go uygulamalarıysa YouTube Go'nun başarısının bir hayli gerisinde kalmış durumdadır. Düşük performanslı cihazlar için yayınlanmış olan Google Maps Go, Play Store üzerinde şu anda 100 milyondan fazla indirilmiş durumdadır. Bununla beraber Google Asistant Go, sadece 50 milyon indirme sayısına ulaşmayı başardı. Bir diğer yandan ise Google'ın bir uygulaması indirme sayısında özellikle günümüz şartlarında inanılmaz artış yaşandı. 

Uzaktan eğitimde kullanılan uygulamalardan birisi olan Google Classroom, 100 milyon indirme barajını aşmayı başardı. Bu uygulamanın çoğu cihazda ön yüklü olarak gelmiyor. Yani uygulama, 100 milyona yakın kullanıcı tarafından Play Store üzerinden elle yüklendi.


İlgili uygulamalar
YouTube Go Türkiye'ye GeliyorYouTube Go Türkiye'ye Geliyor
Youtube Go ne işe yarar?Youtube Go ne işe yarar?
Youtube GO ile nasıl video indirilir?Youtube GO ile nasıl video indirilir?

PAYLAŞ