Youtube, Eylül ayında kanalların tam abone sayısını göstermekten vazgeçiyor - Haberler - indir.com

Youtube, Eylül ayında kanalların tam abone sayısını göstermekten vazgeçiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-02 11:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Video izleme ve yayınlama platformlarının sektördeki lideri olan YouTube, yeni bir uygulama geçmek için geri sayım başlatıyor. Açıklamalara göre bundan sonra kanal sahipleri dışında kimse kanaldaki abone sayılarını tam olarak göremeyecek.

Geçtiğimiz aylarda duyurmuş olduğu uygulamayı Eylül ayında uygulayacak. Şirket alınan karara göre abone sayılarını tam olarak göstermek yerine belirlenen rakama yuvarlayarak kullanıcıya bir veri sunacak. 

YouTube Originals ücretsiz oluyor!YouTube Originals ücretsiz oluyor!

Kanallar üzerindeki baskıyı kırması hedefleniyor.

Örneğin yayın hayatına devam eden bir kanalın 111.025 (yüz on bir bin yirmi beş) abonesi varsa, kullanıcılar kanal 112.000 (yüz on iki bin) aboneye ulaşana kadar kanal abone sayısını 111K olarak görecekler. Bu yapılacak olan uygulama YouTube API hizmetlerini kullanmakta olan kullanıcılar için de geçerli olacak. Bunun yanı sıra, içerik oluşturucuları ve kanal sahipleri sahip oldukları abone sayılarını kontrol panelinden görebilecekler. 

YouTube geçtiğimiz aylarda yapacağı bu güncellemeyi duyurmuştu. Bunun sebebi olarak ise kullanıcıların kanalların abone sayılarına odaklanmaması için ve daha az baskı yaşamaları için olduğunu beyan etmişlerdi. Yapılacak olan bu güncellemeye bazı kullanıcılar ve içerik oluşturucular tepki göstermiş olmalarına rağmen, güncellemenin Eylül ayından itibaren kademeli bir biçimde sunulacağı belirtiliyor.


YouTube için mesaj özelliği kaldırılıyorYouTube için mesaj özelliği kaldırılıyor

PAYLAŞ