YouTube da dahil olmak üzere hiçbir Google Servisleri'ne erişilemiyor - Haberler - indir.com

YouTube da dahil olmak üzere hiçbir Google Servisleri'ne erişilemiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-14 15:11:00
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Henüz bilinmeyen bir nedenle Google'a bağlı olarak hizmet veren Gmail, YouTube, Google Meets gibi servislere erişilemiyor.

Bugün ortaya çıkan bir sorun tüm internet kullanıcılarını etkiledi. Bir süre önce Google Dokümanlar, YouTube gibi Google’ın popüler servislerinin hiçbirine erişilememeye başladı.

Google klavye tasarımı yenileniyorGoogle klavye tasarımı yenileniyor

Google Servisleri’nde yaşanan bu sorunun neden kaynaklandığı şimdilik bilinmiyor. Neden olduğu bilinmeyen bir şekilde bir süre önce Google Servisleri’ne erişim resmen imkansız hale geldi. Google Servisleri’ni kullanan kullanıcılar sayfa hala açıkken bağlantı sorunu yaşarken, sayfayı yenilediklerinde hata yazısıyla karşı karşıya kaldı. YouTube, Gmail ve Phoshop uygulamalarını da etkileyen bu sorun tüm Google Servisleri’ni adete çökertti.

Google Servisleri'ne neden erişilemiyor?

Google Servisleri’nde yaşanan bu sorunun dünya genelinde etkili olduğu biliniyor. Ancak böylesine büyük bir sorunun yaşanması akıllara iki ihtimali getiriyor. Bunlardan birincisi Google ciddi bir sunucu çökmesi sorunuyla karşı karşıya kalıyor olabilir. Diğer ise ABD’li yazılım devi sunucularını ve bağlantılarını etkileyen bir siber saldırıya maruz kalmış olabilir.

YouTube erişim engeli sorunuyla gündemde

Bildiğiniz üzere pandemi döneminde eğitim ve çalışma hayatının dijitalleşmesi Google Servisleri’nin kullanımını ciddi ölçüde arttırdı. Bu konuda önlemler alarak sunucularını güçlendiren şirket daha önce YouTube’da benzer bir sorunla gündeme gelmişti. Sunucuların çökmesi nedeniyle YouTube birkaç saatliğine erişim dışı kalmıştı. Fakat sorunun bu kez tüm Google uygulama ve servislerini etkilemesi sosyal medyada siber saldırıya dair düşünceleri de alevlendirdi. Ancak bazı kaynaklara göre sorun Cloud hizmetinden de kaynaklanıyor olabilir. Yaşanan soruna bir siber saldırının mı yoksa sunucu sorunun mu neden olduğunu ise ancak Google’dan yapılacak açıklamayla öğrenebileceğiz. Google Workspace Durum Kontrol Paneli'ni kullanarak, Google hizmetleri hakkında performans bilgilerine ulaşabilir, servislerin kullanım durumu hakkında detaylı verilere ulaşabilirsiniz. Uygulamalara ait güncel veriler için sık sık sayfa yenilemenizde fayda var. Sorun hakkında Google'ın çalışmalara başlamış olduğu düşünülüyor. Konuyla ilgili gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. 

YouTube erişim sorunu çözümü?

Google Chrome tarayıcısına "Gizli Sekme" seçeneğiyle giriş yaptığınız takdirde YouTube'u kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Ancak bu yöntem Google Dokümanlar için ne yazık ki işe yaramıyor.


2020'nin Google arama trendleri belli oldu2020'nin Google arama trendleri belli oldu

PAYLAŞ