YouTube çözünürlük tercihi özelliğini getiriyor - Haberler - indir.com

YouTube çözünürlük tercihi özelliğini getiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-22 14:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Kullanıcıların yoğun taleplerine rağmen geciken YouTube özelliği sonunda kullanıma sunuluyor.

YouTube için yayımladığı güncellemelerle uygulama deneyimini daha iyi bir hale getirmek için çalışan Google bu noktada her ne kadar kullanıcı isteklerine kulak verse de, bir özelliğin gelmesi neredeyse yıllardır bekleniyordu. Hali hazırda kullanıcılarına pek çok özellik sunan YouTube’un eksik kaldığı bu nokta gerek forumlarda gerek topluluk sayfalarında kullanıcılar isteklerini dile getiriyordu ki nihayet YouTube kullanıcılarının uzun zamandır beklediği çözünürlük tercihi özelliğinin beta sürümü yayımlandı.

YouTube kısa videolar için özel filtre test etmeye başladıYouTube kısa videolar için özel filtre test etmeye başladı

YouTube kısa videolar için özel filtre test etmeye başladı

Bildiğiniz üzere YouTube’a girip bir videoyu izlemeye başladığınızda videonun çözünürlüğü internet bağlantınıza göre değişkenlik gösteriyor. Çözünürlüğü elle değiştirebiliyor olsanız da her seferinde bu ayarı yapmak hem can sıkıcı oluyor, hem de vakit kaybına neden oluyor. Netflix gibi video formatında yayın yapan pek çok platform kullanıcıların çözünürlüğü sabitlemesine izin veriyorken YouTube’da bu özelliğin bulunmaması büyük bir eksikti. Kullanıcıların forumlarda ve geri bildirimlerde sık sık bahsettiği özellikle ilgili yakarışlara Google sonunda kulak verdi ve YouTube mobil uygulamasının beta sürümüne çözünürlük sabitleme özelliğini ekledi.

Yeni eklenen menünün tasarımı yukarıda görselde açıkla görülüyor. nasıl Menüdeki seçenekler şu şekilde: otomatik, yüksek kalite, veri tasarrufu ve gelişmiş. Gelişmiş ayarını seçerseniz 144p’den 1080p’ye kadar bir çözünürlüğü seçebiliyorsunuz. Seçtiğiniz çözünürlük ise siz değiştirene kadar aynı kalıyor.

Çözünürlük tercihi özelliğini deneyimleyebilmek için şimdilik YouTube beta programına kayıt olmanız gerekmekte.


İlgili uygulamalar
YouTube Covid-19 politikasını yeniden güncellediYouTube Covid-19 politikasını yeniden güncelledi
YouTube Müzik yakında Wear OS için de kullanılabilir olacakYouTube Müzik yakında Wear OS için de kullanılabilir olacak

PAYLAŞ