YouTube CEO'sundan

YouTube CEO'sundan "kanal doğrulama" karışıklığı özrü

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-24 08:49:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler video platformu olan YouTube'un CEO'su Susan Wojcicki, geçtiğimiz hafta içerisinde değiştirilen "kanal doğrulama" kriterlerinin beklenen etkiyi göstermemesi hatta yarattığı hayal kırıklığı nedeniyle özür diledi. Geçtiğimiz hafta duyurusunu yaptığımız üzere popüler video platformu YouTube kanal doğrulama kriterleri üzerinde çeşitli değişiklikler yaptığının bilgisini vermişti. Yapılan duyurunun ardından kısa bir süre geçmesine rağmen YouTube CEO'sundan yeni bir açıklama geldi. Platform üzerinde yapılan bu yeni uygulamanın sebep olduğu hayal kırıklığı ve karışıklık sebebiyle özür diledi. 

Yeni uygulama için özür dilendi

Geçtiğimiz hafta içerisinde duyurusu yapılan YouTube'un yeni uygulaması hayal kırıklığı ile sonuçlandır. Bu sebeple YouTube CEO'su konu ile ilgili kullanıcılardan özür diledi. YouTube'a getirilen bu yeni uygulama konusunda gözden kaçırılan birkaç detay söz konusu. YouTube tarafından geçtiğimiz hafta içerisinde yapılan açıklamalara göre, hazırlanan yeni kriterlere uymayan kanalların doğrulama amacıyla verilen rozetlerinin kaldırılacağını dike getirmişti ve bu durum ile karşı karşıya kalan kanalların itiraz hakkının olduğunu da dile getirdi. 

YouTube video önerileri sağlığınızı tehdit mi ediyor?YouTube video önerileri sağlığınızı tehdit mi ediyor?

Youtube CEO'su Susan Wojcick kendi resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile beraber doğrulama rozetleri kaldırılan bu kanalların herhangi bir itiraz yapmalarına gerek olmadan kazanmış oldukları rozetlerini geri alabileceklerini açıklıyor. CEO Wojcick, YouTube platformu üzerinde çeşitli iyileştirmeler ve geliştirmeler yaparken bazı konuları gözden geçirmediklerini ve yaşanan endişeleri tamamen ortadan kaldırmak adına zaman zaman çeşitli güncellemeler yapılacağının altını çizdi. YouTube'un yeni yönetmeliğine göre YouTube platformunda 100 bin kullanıcı barajını aşan kanallara doğrula niteliğinde rozet verme işlemi sonlandırılmış ve bu konu hakkında farklı bir çözüm üretileceğini duyurmuştu.

Şöyle ki, platformuna gelecek olan yeni kurallar ile beraber eski özelliklerin bir kısmı da kaldırılacak. Konu ile ilgili şirketin alacağı kararlar yakın zaman içerisinde duyurulacak. Platformun kullanıcıların beklentilerine göre değişkenlik gösteriyor olması sevindirici bir durumken yaşanan bu olay karşısında YouTube CEO'sunun sorunu ortadan kaldıracağı da anında açıklandı. Hayatınızın en önemli platformlarından biri YouTube ise yeni gelen özelliklerden faydalanmak için daha fazla beklemenize gerek yok. Her bir seçeneği ile kullanıcıların beklentilerini karşılayan YouTube hem kanal açanlara hem de kullanıcılara sorunsuz bir kullanım sunuyor. Yeni özellikler ile beraber uygulamadan çok daha verimli faydalanabilirsiniz. 

 


YouTube Tranding tekrar gözden geçiriliyorYouTube Tranding tekrar gözden geçiriliyor
YouTube kanal doğrulama kriterlerini zorlaşıyorYouTube kanal doğrulama kriterlerini zorlaşıyor
YouTube Music’e “haftalık keşif” listesi geldiYouTube Music’e “haftalık keşif” listesi geldi

PAYLAŞ