YouTube 'Bu videodaki ürünler' özelliğini test ediyor - Haberler - indir.com

YouTube 'Bu videodaki ürünler' özelliğini test ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-29 18:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Dünyanın en popüler video izleme platformu olan YouTube, bugün itibariyle yayınlamış olduğu blog yazısında “Bu Videodaki Ürünler” adlı özelliğinin testlerine başlandığını açıkladı. Ayrıca testlerin hangi platformlarda yer aldığı ise açıklanmadı. 2006 yılında Google tarafından satın alınan YouTube, şuan için dünyanın en büyük servislerinden birisi olarak bulunuyor. Her geçen yıl daha da gelişmiş özelliklere sahip olan YouTube için şimdi ise yepyeni bir özellik daha geliyor. Daha çok içerik üreticilerinin işine yarayacak bir özellik olarak gözüken bu yenilikte artık videolarda yer alan ürünler kullanıcılara daha rahat bir şekilde gösterilecek. Ürünleri göstermek adına yapılan bu geliştirmelerde testlerin henüz sürdüğünü belirtelim.

Videoda yer alan ürünler gösterilebilecek

YouTube Music keşfet özelliği ile güncellendiYouTube Music keşfet özelliği ile güncellendi

Her zaman işlevsel yeniliklerini kullanıcılarına sunmak isteyen Google, yeni gelmesini planladığı ve test aşamasında bulunan özelliklerin bulunduğu platformda yaptığı güncellemede yeni özelliğini teste sokmuş oldu. Türkçe olarak “Bu videodaki ürünler” olarak adlandırılan bu özellik, videoda yer alan ürünlerin kullanıcılara gösterilmesini sağlayacak. YouTube’un açıklamasına göre test edilen bu yenilik videoyu izleyen kişilerin video içindeki ürünleri görmelerini sağlayacak. Video oynatılırken veya direkt bir şekilde video üstünde yada altında kullanıcılar ürünleri görebilecek.

Bu özellik ayrıca YouTube tarafından yayınlanan bir örnekle gösteriliyor. Örneğin “2020 yılının en iyi akıllı telefonları” adlı bir video içeriği var ise video da yer alan bir ikon göreceksiniz. Bu ikonun hemen altında ise daha fazla bilgi gösterilecek. Şuan da izlediğiniz ve video içerisinde yer alan tüm akıllı telefonlar listelenecek. YouTube’un belirttiğine göre bu özelliğin testlerine başlanmış durumda. Bu testlerin hangi platformlarda yer aldığı bilinmezken, herhangi bir videoda karşınıza çıkabilecek olan bu özelliği görürseniz, test aşamasında olduğunu unutmayın. Bakalım bu özellik ne kadar beğenilecek göreceğiz.


YouTube'dan Benimle #EvdeKal projesiYouTube'dan Benimle #EvdeKal projesi
YouTube'nin mobil uygulamasında yorumların yeri değişiyorYouTube'nin mobil uygulamasında yorumların yeri değişiyor

PAYLAŞ